Подивіться, як сонячне затемнення 2024 року виглядало з космосу
Подивіться, як сонячне затемнення 2024 року виглядало з космосу

Подивіться, як сонячне затемнення 2024 року виглядало з космосу

Ця подія, хоча і була очікуваною, виявилася винятковим видовищем при спостереженні з Міжнародної космічної станції (МКС), інформує 24 Канал. Астронавти на борту стали свідками поступового проходження Місяця перед Сонцем, що супроводжувалося вражаючим видом тіні, яка рухалася по континенту.

Незвичне видовище

Унікальна перспектива з космосу додає ще один шар інтриги до небесної події. Попри те, що МКС обертається навколо Землі кожні 90 хвилин, забезпечуючи лише короткий погляд на затемнення, її вирівнювання з траєкторією повного затемнення відкрило астронавтам чудовий краєвид.

На цьому відео видно, як тінь місяця накрила Землю на території де люди могли спостерігати повне сонячне затемнення.

Повне сонячне затемнення тривало 4 хвилини 28 секунд і було найдовшим затемнення на суші з часів повного сонячного затемнення 11 липня 2010 року. Тінь Місяця загалом покрила територію приблизно в 16 000 кілометрів, а за подією спостерігало понад 32 мільйони людей.

Наступне повне затемнення над територією США відбудеться 2044 року. Ймовірно у 2044 році астронавти зможуть поглянути на нове затемнення зі ще більш дивовижного ракурсу – з території створеної на той час місячної бази.

До речі, наступне повне затемнення в Європі відбудеться у 2026 році. Його можна буде спостерігати з території Гренландії, Ісландії, Іспанії, Португалії, Франції та України.

Теги по теме
Космос Техно
Источник материала
loader
loader