19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Демобілізацію і ротацію виключено із законопроєкту про мобілізацію
Демобілізацію і ротацію виключено із законопроєкту про мобілізацію

Демобілізацію і ротацію виключено із законопроєкту про мобілізацію

Питання демобілізації і ротації бійців виключили із законопроєкту про мобілізацію. Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

«Підтверджую те, що комітет після проведення консультацій з головнокомандуючим, погодився врахувати пропозицію головнокомандуючого. Уряд зобовʼязаний  внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями», - написав Федієнко у телеграм-каналі.

Депутат оприлюднив лист Головкома ЗСУ Олександра Сирського до глави Міноборони Рустема Умєрова, а також звернення Умєрова до Кабміну і витяг з протоколу засідання уряду 9 квітня, які стосуються питань демобілізації і ротації.

Сирський звернувся до Умєрова з клопотанням винести питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців в окремий законопроєкт.

Міністр передав Кабміну прохання Головкома, а уряд підтримав пропозицію Міноборони винести демобілізацію і ротацію окремим законопроєктом у сесійну залу. 

Увечері 9 квітня оборонний комітет Ради завершив розгляд законопроєкту про мобілізацію. Члени комітету проголосували за те, аби відправити документ на розгляд парламенту (13 «за», утримались 5). Як додав Федієнко, «вже депутати у залі будуть далі  визначати подальшу долю ЗП та його окремих статтей».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом