Чи може Росія захопити Часів Яр до 9 травня: генерал армії у відставці оцінив ситуацію на фронті
Чи може Росія захопити Часів Яр до 9 травня: генерал армії у відставці оцінив ситуацію на фронті

Чи може Росія захопити Часів Яр до 9 травня: генерал армії у відставці оцінив ситуацію на фронті

Ворог ставить завдання захопити всю Донецьку область, навіть не прив’язуючись до дат, однак у росіян нічого не вийде. Таку думку 24 Каналу озвучив генерал армії у відставці, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Ворог намагається просуватись

Микола Маломуж зазначив, що у напрямку Часового Яру ворог намагається просуватись. Росіяни кидають туди всі додаткові сили, особливо високопрофесійні. Загарбники застосовують ту ж тактику, як щодо Авдіївки: завдання авіаційних, ракетних ударів, ударів КАБами, проведення нейтралізації українських дронів радіолокаційними системами.

ЗСУ знайдуть тактику, яка буде не тільки стримувати ворога, знищувати резерви, але й завдавати контрударів. Незабаром українські захисники мають отримати боєприпаси, яких наразі не вистачає. Підтягуються резерви, нові вогневі засоби. Українське командування залучає додаткові ресурси, визначає плани, які утримають Часів Яр.

На полі бою важливо перейти від оборони у формат контрударів. Поки локальних, а, можливо, й тактичних. Це одна з форм, де ворог може бути дезорієнтований. Якщо ми отримаємо всі засоби, це можуть бути контрудари тактичного, а в перспективі – стратегічного рівня. Але для цього треба активна, потужна робота на полі бою,
– підкреслив він.

Однак окупанти вже не настільки прив'язуються до дат. Вони планують захопити Часів Яр ще до травня. Тому дуже важливо утримати позиції.

"Тому що ворог ставить завдання захопити не тільки Часів Яр до 9 травня, але й всю Донецьку область. Це Краматорськ, Костянтинівка, Слов’янськ, як мінімум. Але хто їм дасть?" – додав генерал армії у відставці.

Ситуація у Часовому Яру: останні новини

  • Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ворог зосереджує зусилля на прориві нашої оборони західніше Бахмута, виході до каналу Сіверський Донець – Донбас, заволодінні населеним пунктом Часів Яр, створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації. Зокрема, російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.
  • Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що ситуація на Східному фронті надзвичайно загострилася. Зокрема, росіяни наступають у напрямку міста Часів Яр. Ворог намагається просунутися вглиб позицій Сил оборони, зосередившись для прориву західніше Бахмута.
  • Аналітики американського Інституту вивчення війни зазначили, що терміни для окупантів захопити Часів Яр до 9 травня є набагато швидшими, ніж росіяни ставили раніше, коли хотіли захопити Бахмут чи Авдіївку. Однією з причин таких дій, на думку експертів, може бути нестача боєприпасів в української армії.
Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом