Журналіст Дмитро Гордон поділився враженням від виставки "Голоси" музею "Голоси мирних" Фонду Ріната Ахметова
Журналіст Дмитро Гордон поділився враженням від виставки "Голоси" музею "Голоси мирних" Фонду Ріната Ахметова

Журналіст Дмитро Гордон поділився враженням від виставки "Голоси" музею "Голоси мирних" Фонду Ріната Ахметова

У Музеї історії міста Києва триває виставка "Голоси", яка відкрила мультимедійний простір Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова. Днями на виставку завітало зіркове подружжя українських журналістів та телеведучих – Дмитро Гордон та Олеся Бацман.

"Виставка вражає. Вона повернула мене в перші години повномасштабної війни. Вона змусила стискатися серце. Вона зроблена дуже сильно, із застосуванням передових технологій. Але ж усі технології вторинні, первинною є душа, яка вкладена у цю виставку", – ділиться враженнями Дмитро.

Найбільше Дмитра зачепили образи: будинки, в яких горіло світло, валізи, в які люди складали все своє життя. І згарище, що знаходиться під ногами, адже щодня гинуть українці, щодня Україну руйнують російські варвари.

"Ми всі – це наша пам’ять. Ми всі начинені пам’яттю про дитинство, батьків, друзів, про наші найперші почуття і про найжахливіші події в нашому житті. Війна – одна з найжахливіших подій в житті кожного українця. Кожен повертатиметься до неї подумки завжди – до суму, до сліз, до емоцій. Тому важливо, щоби такі виставки відбувалися, адже це те, чого не можна побачити в інтернеті чи по телебаченню, це зовсім інше. Це викликає шалені емоції, які й роблять людину людиною", – розповідає журналіст.

Пан Дмитро наголосив на тому, що виставка є важливою для нього особисто, і згадав про допомогу, яку надає українцям Рінат Ахметов.

"Рінат Ахметов дуже багато допомагає простим людям сьогодні. Здавалося б – скільки вже зроблено і скільки ще буде… Але його фонд створив ще цю виставку, яка дуже важлива для кожного українця, для мене – зокрема. Я вважаю що кожен українець, киянин і гість нашого прекрасного міста мусить сюди прийти", – наголошує Дмитро.

Виставка "Голоси" із артінсталяцією GOGOLFEST відкрита для відвідувачів до кінця травня 2024 року у Музеї історії міста Києва за адресою: Богдана Хмельницького, 7. Вхід безкоштовний. Кураторські екскурсії відбуваються щосуботи о 15:00, вони теж безкоштовні.

Источник материала
Поделиться сюжетом