Саміт ЄС у Брюсселі: європейські лідери обговорять захист українського неба
Саміт ЄС у Брюсселі: європейські лідери обговорять захист українського неба

Саміт ЄС у Брюсселі: європейські лідери обговорять захист українського неба

Про це повідомив високопосадовець ЄС "офф рекорд", передає кореспондентка 24 Каналу у Брюсселі.

Як передає високопоставлений дипломат, окремих рішень під час саміту не очікується. Але, союзники проведуть двосторонні засідання на полях саміту, що пришвидшить надання допомоги у майбутньому.

Ми наполягаємо на системі протиповітряної оборони, і ви можете очікувати, що це буде обговорюватися або принаймні в кулуарах, або в залі. Це крок на шляху до ефективного надання допомоги,
— сказав дипломат.

У своєму запрошенні президент Європейської Ради Шарль Мішель також закликав союзників посилити військову допомогу Україні, зокрема й системи ППО.

"Ми обговоримо постійні напади Росії на українських цивільних і критично важливих об'єктів інфраструктури, в тому числі в енергетичному секторі", — написав Шарль Мішель в листі-запрошенні.

Україні потрібні системи ППО

  • Україна неодноразово закликала партнерів допомогти у посиленні протиповітряної оборони. Зокрема, глава держави Володимир Зеленський заявив, що Трипільську ТЕС знищили, бо у нас не залишилось ракет.
  • Верховний представник ЄС з питань закордонних справ та безпеки Жозеп Боррель заявив, що дешевше надати Києву системи Patriot, ніж потім відновлювати зруйновані російськими обстрілами електростанції. Він скликав Раду закордонних справ і оборони 22 квітня, щоб обговорити потреби України в боєприпасах і засобах протиповітряної оборони.
Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом