Куряче філе дуже часто при приготуванні виходить сухим та жорстким. Для того, щоб воно було м'яким та соковитим, кулінари радять при приготуванні додавати сир, овочі, майонез, бекон.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та соковитого філе з бужениною та моцарелою.
Інгредієнти:
- філе куряче – 3 шт.
- буженина – 80 г.
- моцарела – 160 г.
- яйце – 2 шт.
- борошно
- панірувальні сухарі
- олія – 40 г
- борошно – 30 г
- молоко – 300 г
Спосіб приготування:
1. Філе розріжте не до кінця, зробіть "кишеньку".
2. Після обвалюйте кожну в борошні, потім у збитому з сіллю яйці, далі в панірувальних сухарях.
3. Перекладіть філе у форму, усередину кожного викладіть буженину і сир нарізані тоненько.
4. Соус: у каструлі розтопіть масло, додайте борошно і добре розмішайте, щоб не було грудочок. Далі влийте молоко та готуйте на вогні до загусання.
5. Полийте соусом кожну кишеньку, а зверху посипте сиром.
6. Запікайте в розігрітій до 180-190 С духовці 40 хвилин.
Також на OBOZ.UA можна знайти й інші рецепти:
- Салат з філе курки
- Смажене куряче філе цілком
- Смажене куряче філе з сиром