Мереживні паски-крафіни з маком: справжня прикраса Великоднього кошика
Мереживні паски-крафіни з маком: справжня прикраса Великоднього кошика

Мереживні паски-крафіни з маком: справжня прикраса Великоднього кошика

Мак є символом родючості та сімейного роду. На Пасху дуже часто готують паски саме із маком, оскільки це одне з найбільших сімейних релігійних свят року.

Фудблогерка з ніком anny.cooking розповіла, що в її родині паски завжди готувались із маком. Саме тому в Instagram вона представила рецепт мереживних пасок-крафінів із маковою начинкою.

Інгредієнти на 3 паски d13 см

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 80 гр
  • Молоко – 100 мл
  • Сметана – 40 гр
  • Сухі дріжджі – 10 гр
  • Сіль - дрібка
  • Ваніль
  • Цедра лимону – 1 шт
  • Борошно – 400 гр
  • Вершкове масло – 25 гр

Інгредієнти для макової начинки

  • Мак – 250 гр
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 100 гр
  • Білок – 1 шт
  • Вершкове масло – 80 гр

Спосіб приготування

1.Готуємо опару. Зʼєднуємо тепле молоко, дріжджі, ложку цукру і ложку борошна з загальної кількості і залишаємо на 10-15 хв.

2. Тепер готуємо тісто. Яйця, цукор, сіль, ваніль, сметану і цедру змішуємо, додаємо опару, борошно і замішуємо тісто.

3. Перекладаємо його на поверхню, додаємо мʼяке масло, вимішуємо до гладкості протягом 10 хвилин. Вимішане тісто має злегка липнути до рук, якщо липне занадто, то підсипте трішки борошна.

4. Залишаємо тісто підходити на півтори-дві години.

5. Готуємо начинку. Зʼєднуємо мак, молоко, цукор і варимо на найменшому вогні протягом 20-30 хвилин, щоб залишився тільки мак. Збиваємо блендером.

6. Ділимо тісто на 3 частини, кожну розкачуємо і формуємо пасочки. Перекладаємо їх в форми, і залишаємо на 40 хвилин.

7. Випікаємо пасочки 30 хвилин на рівні нижче середнього при 180 градусах.

На OBOZ.UA є й інші рецепти пасок:

  • Сирна паска на дріжджах
  • Паска "Традиційна"
  • Паска по-польськи
Источник материала
Поделиться сюжетом