Соковитий шашлик в чайному маринаді: м'ясо просто тане у роті
Соковитий шашлик в чайному маринаді: м'ясо просто тане у роті

Соковитий шашлик в чайному маринаді: м'ясо просто тане у роті

Окрім традиційних маринадів для шашлику  на мінералці, майонезі та пиві також можна використати чай. Він зробить м'ясо дуже м'яким та соковитим. До того ж, в готовому вигляді шашлик буде мати дуже привабливу золотисту скоринку.

Ідея приготування соковитого шашлику в чайному маринаді опублікована на сторінці фудблогера Олександра Куба (kubfood) в Instagram. Подайте смажене м'ясо в хлібі.

Інгредієнти:

  • ошийок свинини – 1 кг.
  • розмарин – 1 ст.л.
  • базилік – 1 ст.л.
  • коріандр – 1 ст.л.
  • перець чорний духмяний – 1 ст.л.
  • сіль – 2 ст.л.
  • гвоздика – 1 ст.л.
  • чай чорний
  • цибуля синя – 1-2 шт.
  • петрушка
  • сіль
  • лимонний сік

Спосіб приготування:

1. Нарізати м'ясо шматочками середньої товщини.

2. Викласти в миску.

3. Додати спеції.

4. Залити зверху завареним чаєм.

5. Накрити харчовою плівкою.

6. Кільцями нарізати цибулю.

7. Подрібнити зелень.

8. Посипати цибулю спеціями та вичавити лимон.

9. М'ясо нанизати на шомпур.

10. Для подачі з хліба вирізати середину і викласти посмажене м'ясо і зверху цибулю.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Шашлик з баранини
  • Шашлик із печінки
  • Томатний маринад для шашлику
Источник материала
Поделиться сюжетом