У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»
У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»

У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів»

За даними «Роскомсвободи», блокування також зазнали сайт фонду українського підприємця Віктора Пінчука, проєкт «OSINT-бджоли», домен проєкту «Хочу жити» та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.

У Росії заблокували сайт міжнародної організації «Репортери без кордонів». Про це повідомив проєкт «Роскомсвобода».

Як зауважують в повідомленні, наразі невідомо, що саме стало причиною блокування на вимогу неназваного «державного органу» (ймовірно, генпрокуратури Росії).

«Репортери без кордонів» — неурядова організація, яка займається захистом свободи слова та журналістів у всьому світі. Організація зі штаб-квартирою в Парижі має 134 кореспонденти по всьому світу, шість міжнародних відділів та сім офісів. Щороку RSF публікує рейтинг політиків, які, на думку організації, утискають незалежні медіа у своїх країнах. До рейтингів останніх років входять, зокрема, глава країни Володимир Путін та голова Чечні Рамзан Кадиров.

За даними Роскомсвободи, блокування також зазнали сайт фонду українського підприємця Віктора Пінчука, проєкт «OSINT-бджоли», який допомагає ідентифікувати російських військових, що воюють в Україні, домен проєкту «Хочу жити» для російських солдатів, які хочуть здатися в полон ЗСУ, та посилання зі зверненням до росіян на польському сайті Legion Polski.

Фото: RSF

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом