Не цьогоріч? Нардеп розповів, коли та чому можуть прийняти закон про демобілізацію
Не цьогоріч? Нардеп розповів, коли та чому можуть прийняти закон про демобілізацію

Не цьогоріч? Нардеп розповів, коли та чому можуть прийняти закон про демобілізацію

Ніде не зазначено строків, але це ще не все

Законопроєкт, який мав би розв'язати питаннядемобілізації та ротації, можуть і не прийняти цьогоріч. Річ у тім, що цілком ймовірне ухвалення закону і в 2025 році.

Адже єдиним умовним дедлайном є те, що уряд має прозвітувати про його виконання у 2025 році, але не обовʼязково має бути на початку наступного року. Про це сказав нардеп від партії "Слуга Народу" Сергій Демченко в ефірі Новини.LIVE.

"Ніде не визначено термінів і казати про те, що там нібито вісім місяців, якими керуються ті чи інші особи. Нібито вісім місяців має бути поданий цей законопроєкт. Ну, я не маю юридичних підстав. Єдина підстава, на яку я звернув би увагу — те, що уряд у 2025 році має прозвітувати про виконання цієї вимоги. А 2025 рік — це не обовʼязково 1 січня. Тобто відповідний законопроєкт, виходячи з цим вимог, які парламент поставив уряду, може зʼявитися і протягом 2025 року, не протягом найближчих 8 місяців. Наскільки це питання буде розтягнуто у часі залежатиме від позиції наших військових в особі в особі головнокомандувача насамперед", — зазначив нардеп.

Він також нагадав про вимоги до законопроєкту, адже, виходячи з заяви головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, питання демобілізації має бутивирішено окремим документом з урахуванням його позиції.

"Також цей законопроєкт має представити Кабінет міністрів на вимогу парламенту. Парламент це прописав і в законі про мобілізації, який був проголосований, і в відповідній постанові. Тобто така вимога", — додав Демченко.

Нагадаємо, нардеп розповів Микита Потураєв "Телеграфу", що норму про демобілізацію, яку прибрали із закону про мобілізацію, було помилково включено до документа. І, попри критику в суспільстві, провести демобілізацію зараз було б просто неможливо, оскільки спочатку потрібно мобілізувати нових людей.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны