20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Білому домі прокоментували вето Росії на резолюцію ООН щодо ядерної зброї
У Білому домі прокоментували вето Росії на резолюцію ООН щодо ядерної зброї

У Білому домі прокоментували вето Росії на резолюцію ООН щодо ядерної зброї

Радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана зазначив, що рішення накласти вето на резолюцію ООН свідчить про реальні наміри Росії щодо ядерного озброєння в космосі. Зокрема, у Білому домі припустили, що країна-агресорка може розробляти подібну зброю.

Білий дім відреагував на вето Росії в ООН

Салліван нагадав, що у США є дані, що Росія розробляє супутник, який здатний нести ядерну зброю.

Ми чули, як президент Путін публічно заявив, що Росія не має наміру розміщувати ядерну зброю в космосі. Якби це було так, Росія не наклала б вето на цю резолюцію,
– зазначив він.

Він також наголосив, що запропонована резолюція закликала б усі держави-члени не розробляти ядерну зброю, спеціально призначену для виведення на космічну орбіту.

"Виведення державою-учасницею ядерної зброї на орбіту не лише порушило б договір про космос, але й поставило б під загрозу життєво важливі комунікаційні, наукові, метеорологічні, сільськогосподарські, комерційні та національні служби безпеки, які всі супутники надають суспільству в усьому світі", – наголосив радник президента США.

Росія наклала вето на резолюцію ООН

  • Росія 24 квітня наклала вето на резолюцію ООН, запропоновану Сполученими Штатами та Японією, де закликали до запобігання усіма країнами небезпечних перегонів ядерних озброєнь у космічному просторі. Постпред Росії в ООН Василь Небензя назвав резолюцію "абсолютно абсурдною і політизованою".
  • Під час нещодавнього голосування за резолюцію 13 з 15 країн висловили свою підтримку. Росія вирішила виступити проти резолюції, а Китай вирішив утриматися.
  • Крім того, постійна представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд висловила занепокоєння з приводу запевнень російського диктатора Владіміра Путіна, що Москва не планує розміщувати ядерну зброю в космосі. Після того, як Росія наклала вето, Томас-Грінфілд припустила, що дії уряду можуть свідчити про те, що Кремль "може щось приховувати".
Теги по теме
Россия США ООН
Источник материала
Поделиться сюжетом