5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Космічне сміття пошкодило електроживлення китайської космічної станції
Космічне сміття пошкодило електроживлення китайської космічної станції

Космічне сміття пошкодило електроживлення китайської космічної станції

Орбітальна станція «Тяньгун» зіткнулася із частковою втратою енергії через вплив космічного сміття. Тепер тайконавти обстежують та посилюють обшивку станції.

"Базовий модуль "Тяньхе" космічної станції зіткнувся з частковою втратою енергопостачання через вплив космічного сміття на силові кабелі сонячного крила", - розповів заступник голови Китайського агентства пілотованих космічних польотів (CMSA) Лінь Сіцан. Відомство не пояснило, що то були за уламки.

Для ремонту обшивки станції члени екіпажу місії «Шеньчжоу-17» провели два виходи у відкритий космос. Китайські інженери оптимізують систему попередження та запобігання таким зіткненням. За даними китайських ЗМІ, фахівцям вдалося знизити рівень помилкових спрацьовувань систем оповіщення на 30%.

CMSA планує провести ретельне обстеження станції "Тяньгун" із зовнішнього боку з використанням камери високої чіткості. Її розмістять на роботизованому маніпуляторі станції. Члени екіпажу наступної місії «Шеньчжоу-18» продовжуватимуть вивчати обшивку, а також установлять посилений захист зовнішніх кабелів та критично важливого обладнання. Запуск місії заплановано на 25 квітня.

Источник материала
Поделиться сюжетом