13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кулеба назвав Путіна політичною твариною, яка "відчуває страх"
Кулеба назвав Путіна політичною твариною, яка "відчуває страх"

Кулеба назвав Путіна політичною твариною, яка "відчуває страх"

Очільник Міністерства закордонних справ України розповів в ефірі CNN 27 квітня 2024 року, що від партнерів потрібна тверда віра в те, що перемога України досяжна. Також вони повинні перестати боятись Путіна.

Що сказав Кулеба про дії Путіна

Тому що Путін – політична тварина, яка відчуває страх. І коли він його відчуває, він стає агресивнішим. Якщо він відчуває силу, яку, наприклад, щойно продемонстрував Конгрес, він буде змушений відступитися,
– сказав глава МЗС України.

Також він пояснив, що ухвалення пакета допомоги США – важливий меседж для всіх партнерів України. Зокрема, Дмитро Кулеба заявив, що меседж від Вашингтона полягає у тому, що боротьба триває, боротьба за свободу й демократію продовжується.

За його словами, затримка у наданні допомоги Україні "компенсується сміливістю та самопожертвою полеглих солдатів". Міністр сказав, що це живі люди і їхні життя мають ціну.

"Все, що ми втратили з осені до сьогодні, ми втратили тому, що у наших солдатів не було достатньо зброї", – зауважив Дмитро Кулеба.

Він додав, що об'єднання країн довкола того, щоб Україна здобула перемогу, трапилось, ймовірно, тому, що вони бачать, що ця перемога важлива, це також питання їхньої безпеки та процвітання.

"І якою б не була ціна підтримки України сьогодні, ціна виправлення світу, якщо Росія переможе в Україні, буде набагато, набагато вищою", – підсумував міністр.

Останні заяви про війну в Україні

  • Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що росіян не зупинить жоден пакет допомоги. Міністр сказав, що російських загарбників зупинить єдиний фронт всієї України та всіх її партнерів.
  • Аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що Україна готується до контрнаступунаприкінці 2024 року або на початку 2025 року. За даними ISW, тоді українські військові зможуть розпочати обмежені контрнаступальні операції.
  • Володимир Зеленський повідомив, що наша країна формує нові бригади. На зустрічі у форматі "Рамштайн" президент попросив союзників приділяти якомога більше уваги виробництву зброї на території своїх країн. Зокрема, й для спільних з Україною проєктів. Адже треба збільшувати оборонний потенціал, а бригадам необхідна підтримка.
Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом