Звернення до українців в Telegram. Нацрада висловила прохання Зеленському
Звернення до українців в Telegram. Нацрада висловила прохання Зеленському

Звернення до українців в Telegram. Нацрада висловила прохання Зеленському

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк вважає, що державі варто припинити офіційну комунікацію в Telegram. «Хоча телеграм і є дуже зручною формою комунікації, але офіційні особи та офіційні державні організації повинні бути поза «телеграмом». І треба цю заборону негайно запроваджувати», – заявила Герасим'юк в етері телемарафону.

Стосовно дій українських розвідувальних органів у Telegram, то це «вирішувати їм», зауважила Голова Нацради.

Герасим'юк повідомила, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення співпрацює з європейськими партнерами для того, щоб внести Telegram у перелік великих цифрових платформ, які підлягають регуляції та можуть бути оштрафованими у випадках порушення законодавства.

За її словами, Telegram – це лише один з механізмів отримання інформації. Але держава намагається зробити все, щоб налагодити контакти з цифровими платформами. «Я думаю, що потроху все ж таки треба переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів», – додала очільниця Герасим'юк. 

Зауважимо,  за результатами опитування, проведеного ГО «Опора», 71,3% українців для отримання новин користуються соцмережею Telegram.

Українська влада теж активно використовує дану мережу – щодня у Telegram з'являються дописи та звернення від президента України Володимира Зеленського, активними користувачами мережі є керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, а також міністри та народні депутати України. 

Зокрема, представник Telegram не надав жодних додаткових деталей. Чому сталася помилка теж невідомо.Засновник Telegram Павло Дуров поки що не коментував ситуацію з блокуванням.

Як відомо, Telegram 29 квітня 2024 року  заблокував низку українських офіційних чат-ботів, зокрема «Головний бот розвідки». «Сьогодні керівництво платформи Telegram необгрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії Росії проти України, зокрема «Головний бот розвідки». Це відбулось в супереч правил та публічних заяв, які керівництво Telegram публічно декларувало», – йдеться в повідомленні Головного управління розвідки України.

Згодом стало відомо, що Telegram відновив роботу офіційних українських чат-ботів, які протидіяли Росії.

До слова, блокування месенджером Telegram низки українських офіційних чат-ботів є атакою російських спецслужб і це сталося через те, що ФСБ «нагнули» Дурова. Про це заявив народний депутат Ярослав Юрчишин. За його словами, відгук у соцмережах про те, що Telegram заблокував урядові чат-боти через критику компанії з боку української влади є необґрунтованим.

Источник материала
Поделиться сюжетом