Міністр туризму пояснив, чому в Туреччині не працює Booking.com
Міністр туризму пояснив, чому в Туреччині не працює Booking.com

Міністр туризму пояснив, чому в Туреччині не працює Booking.com

Глобальна електронна система резервування Booking.com не працює в Туреччині відповідно до рішення суду за позовом, який був поданий Асоціацією турецьких турагентств.

Про це заявив міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой, повідомляє Укрінформ із посиланням на профільне видання Turizm Güncel.

“У 2015 році Асоціація турецьких туристичних агентств подала позов проти Booking.com на тій підставі, що компанія не сплачувала податки та створювала недобросовісну конкуренцію. 2017 року суд виніс тимчасовий запобіжний захід, а рішення у справі було ухвалено у 2019-му. Суд постановив, що “існує недобросовісна конкуренція”, і тому скасував запобіжний захід в обмін на гарантійну заставу Booking.com у розмірі 500 тисяч лір”, - повідомив міністр.

За його словами, у рішенні суду було зазначено, що компанія не сплачувала податкита не отримувала необхідних дозволів на відкриття бізнесу, а також уникала адміністративних та правових перевірок, працюючи через цифрові канали та без відкриття офісу.

Суд зазначив, що Booking.com може працювати, якщо погоджується робити це відповідно до податкового, комерційного законодавства та законодавства про захист прав споживачів у Туреччині.

Як повідомляв Укрінформ, соціальна мережа Threads офіційно закрилася для користувачів у Туреччині, всі профілі деактивовані.

Теги по теме
Турция Туризм
Источник материала
Поделиться сюжетом