Порода тут ні до чого: чому в деяких собак нюх кращий, ніж в інших
Порода тут ні до чого: чому в деяких собак нюх кращий, ніж в інших

Порода тут ні до чого: чому в деяких собак нюх кращий, ніж в інших

Це не так! Дослідники з Університету штату Каліфорнія провели комплексне дослідження, вивчаючи черепи і генетичний матеріал 104 собак різних порід, вовків і койотів. Вони не знайшли жодних доказів того, що якісь породи мають кращий нюх.

У всіх собак однаковий нюх

Нове дослідження спростовує ідею про те, що деякі породи собак мають кращий нюх, ніж інші. Саме темперамент і дресування роблять деяких домашніх собак чудовими слідчими, а не якісь внутрішні навички виявлення запахів.

Багато хто вважає собак найкращими нюхачами серед ссавців, але дослідження показало, що домашні собаки, включно зі стародавніми породами та сучасними породами, імовірно, мають менш чутливі носи, ніж їхні дикі родичі – вовки та койоти,
– каже Дебора Берд, провідна авторка дослідження.

Вчені виявили, що не існує генетичних або анатомічних доказів того, що певні породи собак мають кращі риси обличчя порівняно з іншими. Цей висновок викликав цікавість серед науковців, які закликають до ширшого генетичного аналізу та збору даних із залученням більшої вибірки собак.

Однак, інші дослідники зауважують, що певні поведінкові риси собак, такі як сильне бажання догодити своїм господарям і високий рівень витривалості, можуть створювати враження, що деякі собаки є винятковими нюхачами. І це попри те, що, на думку інших експертів у цій галузі, їхній нюх насправді не перевершує нюх інших собак.

Нове дослідження спростовує ідею про те, що деякі породи собак мають кращий нюх, ніж інші / Фото Unsplash

Певні породи собак можуть досягати успіху в пошукових операціях або полюванні завдяки своїй витривалості та здатності до навчання. Це дослідження не враховує собак, які працюють у польових умовах, де продуктивність породи може відрізнятися.

Ветеринар розповіла, скільки років живуть собаки

Багато людей мріють про те, щоб мати пухнастого компаньйона поруч із собою назавжди, але реальність така, що собаки мають обмежену тривалість життя. Розуміючи різні фактори, що впливають на тривалість життя тварин, власники можуть трохи продовжити їх життя. Pets 24 підготував для вас таблицю порід з тривалістю їх життя.

Теги по теме
исследование
Источник материала
Поделиться сюжетом