2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Бісквітні солодкі їжачки в кокосові стружці: десерт, родом з дитинства
Бісквітні солодкі їжачки в кокосові стружці: десерт, родом з дитинства

Бісквітні солодкі їжачки в кокосові стружці: десерт, родом з дитинства

Замість різноманітних тортів – приготуйте до чаю такі прості тістечка. Їхній смак в багатьох людей асоціюється з дитинством. В основі – звичайне бісквітне тісто, а також кокосова стружка.

Ідея приготування бісквітних солодких їжачків опублікована на сторінці фудблогерки з ніком hotuyte_ta_smakuyte в Instagram. Десерт максимально простий.

Інгредієнти для тіста:

  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 1 пачка
  • мед – 3 ст.л.
  • сметана – 200 г
  • масло – 100 г
  • борошно – 300 г
  • розпушувач – 2 ч.л.

Інгредієнти для помадки:

  • молоко – 150 мл.
  • цукор – 150 г
  • масло – 150 г
  • какао – 3 ст.л.

Для декору:

  • вафлі
  • кокосова стружка

Спосіб приготування:

1. Змішати яйце, цукор та мед.

2. Додати сметану та розтоплене масло (не гаряче).

3. Перемішати до однорідності і ввести борошно, розпушувач та ванільний цукор.

4. Вимішати ложкою липке тісто до однорідності.

5. Випікати за температури 160 градусів 35-40 хвилин.

6. Охолодити і порізати кубиком.

7. Для помадки змішати всі інгредієнти і довести до кипіння. Проварити 2-3 хв. Охолодити до ледь теплого стану.

8. Подрібнити вафлі. Можна звичайні вафельні коржі без начинки, можна солодкі.

9. Кожен шматок кексу занурити у шоколадну помадку і обваляти у вафельній крихті або кокосовій стружці.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Солодкі смажені пончики
  • Солодкі булочки
  • Солодкі сирні пончики
Источник материала
Поделиться сюжетом