19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд завершує справу Нікопольського заводу феросплавів, яка може вплинути на суди в США щодо обвинувачень Коломойському
Суд завершує справу Нікопольського заводу феросплавів, яка може вплинути на суди в США щодо обвинувачень Коломойському

Суд завершує справу Нікопольського заводу феросплавів, яка може вплинути на суди в США щодо обвинувачень Коломойському

Суд завершує справу Нікопольського заводу феросплавів, яка може вплинути на суди в США щодо обвинувачень Коломойському

У суді НЗФ намагається довести, що кредити які отримало підприємство, були використані за цільовим призначенням

Північний апеляційний господарський суд може завершити розгляд справи щодо кредитів, отриманих Нікопольським заводом феросплавів. Розгляд апеляційної скарги ПриватБанку у справі за позовом НЗФ може вплинути на інші судові рішення та скарги, що стосуються екс-керівників ПриватБанку. “Це засідання має стати фінальним у резонансній справі, в якій підконтрольний ексвласникам ПриватБанку завод намагається довести начебто цільове використання багатомільйонних кредитів і таким чином впливати на судові процеси в США, де розглядається справа про відмивання грошей колишніми власниками ПриватБанку”, – повідомляє ПриватБанк.

Як зазначає один з учасників процесу, під час засідань суду з цього ж питання були подані НЗФ клопотання щодо зупинення провадження та про призначення експертиз. Також були пропозиції позивачів оголосити перерву та відвести колегію суддів. Суд не задовольнив або не розглядав частину клопотань, аргументуючи ці дії.

Адвокат ПриватБанку Дмитро Монастирський розповідаючи про зміст клопотань вказав на безпідставність таких дій позивачів: “Представники НЗФ просили призначити у справі експертизу, що стосувалася економічної складової, аби експерт перевірив чи дійсно вони виплачували кредит. Ми вважаємо це нонсенсом, оскільки про ці обставини, вони не заявляли при подачі позову і жодної експертизи не просили… Все це ознаки того, що НЗФ намагалися максимально затягнути розгляд справи і зірвати її вирішення”.

НЗФ вважає, що отримані багатомільйонні кредити через ПриватБанк який був у приватній власності, були використані законно і для вказаної мети.

Раніше Господарський суд Києва частково задовольнив касаційну скаргу та направив справу на новий розгляд.  “Схема виводу коштів з Приватбанку існувала роками саме тому, що гроші виводилися частинами, а кредити підприємств з орбіти бувших власників гасилися за рахунок інших позик. Коломойський руками НЗФ по суті намагається взяти в українському суді довідку, що компанія немає жодних зобов’язань перед банкам по одному із сотень епізодів. І нагадаємо, що таких позовів в українські суди вони подали десятки, хоч один та й мав спрацювати. Надалі вони планують використати цю “довідку” у суді в США, аргументуючи, що раз кредитні кошти банку повернулися, значить ніхто їх не виводив”, – зазначали у коментарі ZN.ua в ПриватБанку.

НЗФ - чиє це підприємсвтво?

Підприємство належить за визначенням експертів аналітичної системи YouControl, до неофіційного обєднання економічних одиниць під назвою “Приват”, входить і згадане промислове підприємство.

Ключові особи групи «Приват» – Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський та Олексій Мартинов. До групи входять понад 100 підприємств у різних галузях економіки в Україні і за кордоном. Основний дохід групі приносить нафтогазовий та феросплавний бізнес, партнером у якому є Віктор Пінчук. Офіційно зареєстрованого об'єднання, холдингу або корпорації «Приват» немає, тому де-юре такої групи не існує.

Источник материала
Поделиться сюжетом