19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Через це ви не худнете: 4 помилки, яких часто припускаються під час тренування
Через це ви не худнете: 4 помилки, яких часто припускаються під час тренування

Через це ви не худнете: 4 помилки, яких часто припускаються під час тренування

Якщо ви правильно харчуєтеся, дотримуєтеся дефіциту калорій і багато тренуєтеся, то розраховуєте побачити результат — зниження ваги. Але часто трапляється так, що вага стоїть на місці під час схуднення.

Важливим є не тільки сам факт тренувань, а й правильна техніка їх виконання. Сертифікований персональний тренер Бет Найслі підкреслює, що при неправильному виконанні вправ у вас виникне м'язовий дисбаланс, і ви не отримаєте тієї користі, яку повинні отримати від конкретної вправи". Якщо ви ставите питання: чому я не можу схуднути, експерт пропонує ефективні способи виправити поширені помилки, щоб зробити тренування більш ефективними. Про це пише Yahoo.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Слідкуйте за колінами

Фото: Freepik

Якщо ви помітили, що ваші коліна підтягуються одне до одного під час присідань, випадів або стрибків, ви не самотні. За словами Найслі, це "дуже поширена структурна проблема" у виконанні цих вправ.

"Якщо ви продовжите виконувати вправи, під час яких ваші коліна не залишаються на одному рівні з другим і третім пальцями ніг, у вас виникнуть проблеми з щиколоткою, колінами та стегнами, тому що це все під'єднано. І в більшості випадків вальгусна деформація колін (коли коліна прогинаються) "викликана слабкістю стегон", — каже вона. Однак найпростіша порада — тримати коліна та пальці ніг в одному напрямку.

Тримайте спину рівною

Збереження рівної спини під час виконання рухів, націлених на трицепс, наприклад, тяги в нахилі, допомагає переконатися, що задіяні правильні м'язи. "Усі просто ще більше згорбилися від комп'ютерів і телефонів. Це звичайна річ, про яку просто необхідно знати кожному", — каже Найслі. "Я бачу недостатню активність м'язів між лопатками".

Вона пропонує зосередитися на зведенні лопаток разом, а не на використанні сили рук. Це допоможе тримати спину рівною і чинити опір бажанню округлити плечі.

Те ж саме стосується вправ на прес, що виконуються лежачи на килимку. "Ви маєте бути впевнені, що під час тренування черевного преса навантаження не припадає на поперек, і спосіб домогтися цього — намагатися тримати спину рівно на килимку", — каже тренер. "Надмірний вигин попереку може спричинити безліч різних м'язових дисбалансів".

Притискайте долоні до підлоги

Фото: Freepik

Можливо, планка і берпі не ваші улюблені вправи, але Найслі каже, що для їхнього правильного виконання потрібно притискати долоні до підлоги. Якщо ви звикли торкатися килимка тільки пальцями, що, за її словами, створює навантаження на суглоби пальців і зап'ясть.

"Якщо вага знаходиться тільки на пальцях, це задіює ваші передпліччя. Якщо вага у вас на долоні, вона буде більше впливати на трицепси і біцепси — на справжні м'язи рук", — каже вона. "У таких вправах ваші долоні завжди мають бути плоскими".

"У фітнесі існує тенденція виконувати серію вправ на ноги, опустивши один лікоть, а іншу руку поклавши на килимок", — каже Найслі. "Це просто занадто сильно скручує ваш хребет, і ваші стегна та корпус занадто сильно пов'язані". За її словами, цей дисбаланс може спричинити біль у попереку або шиї.

Зосередьтеся на диханні

Фото: Freepik

Згадайте, як інструктор з фітнесу нагадує вам дихати під час тренування — це не тільки для того, щоб ви вижили, а й для того, щоб вправи були ефективнішими. "Робота з диханням величезна", — каже Найслі. "Практичне правило полягає в тому, що ви завжди видихаєте через живіт, коли виконуєте роботу або докладаєте зусиль. Отже, якщо ви збираєтеся зробити жим над головою, коли рука піднімається, ви видихаєте".

Тренер визнає, що важко виконувати вправу ідеально в кожному повторенні, але каже, що "важливо просто працювати над цим і ставати кращими".

Якщо у вас є якісь сумніви з приводу правильності виконання вправ, Найслі пропонує тренуватися перед дзеркалом, щоб ви могли уважно стежити за своїми рухами.

Нагадаємо, 10 способів скинути вагу, не дотримуючись дієти.

Раніше Фокусписав про те, що вправи на скручуваннядопомагають спалювати калорії і зменшувати талію.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Спорт Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом