19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЄС запроваджує нові правила для регулювання контенту в Telegram
ЄС запроваджує нові правила для регулювання контенту в Telegram

ЄС запроваджує нові правила для регулювання контенту в Telegram

Цей крок пов'язаний з тим, що відсутність модерації на платформі призвела до того, що нею користуються не лише звичайні люди, але й екстремісти та терористи.

Що зміниться

Згідно з новими правилами, інтернет-платформи, такі як Telegram, зобов'язані боротися з незаконним контентом і дезінформацією. У рамках цих зусиль Закон ЄС про цифрові послуги (DSA) зобов'язує великі ІТ-компанії, що працюють на території блоку, призначити офіційного представника в одній з країн-членів. Через цього представника національні регулятори контролюватимуть дотримання правил модерації контенту.

Компанія Telegram обрала своїм європейським представником брюссельську фірму European Digital Services Representative (EDSR). Таким чином, бельгійський регулятор, Інститут поштових і телекомунікаційних технологій (BIPT), здійснюватиме нагляд за діяльністю Telegram.

Telegram, який спочатку позиціонувався як месенджер, що ставить на перше місце конфіденційність у спілкуванні, виріс і обслуговує понад 800 мільйонів користувачів щомісяця по всьому світу. Однак регуляторні органи запевняють, що на платформі стрімко поширюються екстремістські ідеології та кіберзлочинність.

Зіткнувшись з проблемою налагодження ефективної модерації контенту та запобігання незаконній діяльності, Telegram ризикує отримати значні штрафи від бельгійського регулятора, якщо не дотримуватиметься нових правил.

Теги по теме
Евросоюз Интернет Техно
Источник материала
Поделиться сюжетом