20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Олександр Кубраков може бути понижений до старої посади міністра інфраструктури
Олександр Кубраков може бути понижений до старої посади міністра інфраструктури

Олександр Кубраков може бути понижений до старої посади міністра інфраструктури

Олександр Кубраков може бути понижений до старої посади міністра інфраструктури

За інформацією ZN.UA, рішення приймалося без Кубракова і з ним не узгоджувалося.

Як повідомляють джерела ZN.UA у парламенті сьогодні пройшло засідання великої фракції партії «Слуга народу», де було ухвалено рішення про поділ міністерства громад, будівництва та інфраструктури на два. В результаті міністерство інфраструктури може знову очолити віце-прем'єр з питань відновлення-міністр розвитку територій, будівництва та інфраструктури Олександр Кубраков.

Щодо міністерства розвитку територій та будівництва, то питання з кандидатом на посаду міністра ще не вирішене. Як ми вже повідомляли, серед претендентів екс-міністр громад, територій та будівництва чинний голова НАК Нафтогаз Олексій Чернишов, заступник голови ОПУ з регіональної політики Олексій Кулеба, а також голова профільного парламентського комітету Віталій Безгін.

Ініціатива щодо поділу міністерств виходила від профільного комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який очолює Олена Шуляк. Позиція голови комітету, яка підтримує Олександра Кубракова, не була врахована під час голосування.

Як стверджують депутати, сьогодні всім очевидна хибність рішення про об'єднання міністерств півтора роки тому. Оскільки Кубракову не вдалося на майданчику міністерства налагодити процес взаємодії між центральною та місцевою владою, а також було провалено напрямок регіональної політики.

Про те, які ризики можуть наслідувати після критично непродуманого управлінського рішення ZN.UA, докладно писало ще до створення "міністерста-монстра". А також вказувало на глобальні проблеми на етапі його створення, коли влада абсолютно не реагувала на застереження експертної та міжнародної спільноти.

Однак варто зазначити, що тепер розділяючи "міністерство-монстр" інституційно логічно було б будівельну сферу передати під міністерство інфраструктури. Але з урахуванням позиції Кубракова щодо містобудівної реформи та корупційного законопроекту 5655, який він лобіював, — нашій державі не до будівництва інституцій. Тепер тест на 5655 під наглядом також зацікавленої Банкової проходитиме новий міністр регіонального розвитку та будівництва.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтримав рішення фракції про розподіл міністерств. Проте джерела у фракції СН уточнюють, що ситуація з голосами для відставки Кубракова ще не визначена, і на позицію депутатів можуть вплинути міжнародні партнери, які підтримують Кубракова.

Також завтра парламент може відправити у відставку міністра аграрної політики Миколи Сольського, якщо фракція на ранковому засіданні проголосує за його відставку.

Источник материала
Поделиться сюжетом