19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Шаблонна риторика та нечіткі заклики: ISW проаналізував інавгурацію Путіна
Шаблонна риторика та нечіткі заклики: ISW проаналізував інавгурацію Путіна

Шаблонна риторика та нечіткі заклики: ISW проаналізував інавгурацію Путіна

Під час "інавгурації" Путін закликав Росію об’єднатися для перемоги, проте не уточнив, що саме передбачає ця "перемога" Росії, і лише туманно згадав про якісь неназвані "серйозні виклики".

Риторика Кремля

Путін подякував громадянам Росії, жителям "історичних земель" Росії, учасникам війни, яку він традиційно назииває "спеціальною військовою операцією", та тим, хто "відстояв право бути разом з Батьківщиною".

Путін, ймовірно, мав намір визнати війну, не покладаючи підвищених очікувань на перспективи Росії в Україні своїм нечітким закликом до перемоги,
– повідомляють аналітики.

Кремлівський диктатор також заявляв, що Росії "потрібне" сильне автократичне правління і додав, що його здатність виконувати свої обов'язки президента залежить від російської єдності та згуртованості.

Автократія в Росії

За старим російським звичаєм, Путін регулярно посилався на історичні паралелі. Він намагався виправдати своє все більш автократичне правління, припускаючи, що автократія є російською традицією, і стверджував, що без беззаперечної автократії Росія нібито втратить свій суверенітет.

Інавгураційна промова Путіна була сповнена втомленої шаблонної риторики та нечітких закликів до національного тріумфу, а його зосередженість на внутрішній стабільності вказує на те, що Путін, ймовірно, намагався підкреслити російській громадськості, що його п’ятий термін на посаді президента й надалі буде все більш автократичним,
– підсумували аналітики ISW.

П'ята "інавгурація" Путіна: коротко

  • Владімір Путінвп'яте став "президентом" Росії. Попри те, що вибори відбувалися незаконно, зокрема й на окупованих територіях України, частина країн Євросоюзу вирішила взяти участь в "інавгурації" російського диктатора.
  • На "інавгурацію" Путіна приїхав французький посол. Згодом Суспільне дізналося від джерел, що участь дипломата у цьому дійстві не означає, що Франція вважає обрання Путіна легітимним чи що визнає його. Щобільше, Париж засуджує репресії, у яких проходили так звані президентські "вибори" у Росії.
  • Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував дійство у Кремлі. За його словами, цекоронація пахана у таборі під назвою "Росія", це примітивний концерт, за яким спостерігали інші країни.
Теги по теме
Россия Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом