20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Картки Зеленського та Порошенка прибрали з сайту розшуку МВС Росії
Картки Зеленського та Порошенка прибрали з сайту розшуку МВС Росії

Картки Зеленського та Порошенка прибрали з сайту розшуку МВС Росії

Президента Володимира Зеленського та експрезидента Петра Порошенка більше не можна знайти у сервісі розшуку на сайті МВС Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Медіазона».

Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх виявили російські медіапрацівники з пропагандистського держінформагентства.

Як раніше з'ясувала «Медіазона», обох політичних діячів додала до розшуку «чергова частина МВС РФ» в окупованій частині Донецької області. Її номер був указаний у контактній інформації. Сталося це не пізніше 22 лютого, але, як зазначалося, картки розшуку помітили лише на початку травня.

Пізніше, 6 травня, за фактом виявлення карток МВС РФ виступило з нехарактерним для відомства коментарем, що воно було лише «технічним виконавцем» при оголошенні в розшук. «У даному випадку рішення про оголошення в розшукта про його припинення приймається СК (Слідчим комітетом - ред.) Росії та його територіальними підрозділами», - йшлося у ньому. Невдовзі після цього картки прибрали із сайту.

За непідтвердженими даними Телеграм-каналу Shot, Зеленського та Порошенка оголосили у розшук через те, що силові структури маріонеткової «ДНР» порушили стосовно них кримінальні справи за статтями про «розв'язання та ведення агресивної війни» та «застосування заборонених засобів та методів ведення війни».

Як повідомлялося, МВС Росії регулярно публікує у своєму сервісі розшуку інформацію про державних діячів України, а також європейських політиків, яких оголошують у розшук російські органи влади.

Теги по теме
Россия Владимир Зеленский Петр Порошенко
Источник материала
Поделиться сюжетом