/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F35d08bbb7ec8ae4758a2439d9161664e.jpg)
Як правильно варити спаржу, щоб вона була м'якою: ділимось простим способом
Спаржа – це дуже смачний та поживний продукт. Але стебла не можна просто відварити. Щоб вони вийшли дійсно смачними – потрібно дотримуватись особливої технології та використати деякі лайфхаки.
Про те, як правильно варити спаржу і як смачно її приготувати, розповіла фудблогерка Віталіна з ніком vitala_foodblog в Instagram. Вам знадобиться крижана вода.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff27d955aeec1dcb9989231bb8de85e48.png)
Як відварити спаржу
1. У підсолену воду, яка закипає, покласти спаржу, попередньо зачищену.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F069c1feb5b84fe69a3f077e52744fc93.png)
2. Варимо 1 хвилину.
3. Перекласти у льодяну воду.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fbdd45c40c3d2b701269de259ede07061.png)
4. Охолодити.
5. Головне – не переварити. Спаржа має хрустіти.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F45f091ca8f529a1d4268cd6e988cf1b3.png)
6. Якщо спаржа дуже тонка – її можна варити навіть 30 секунд.
Як смачно приготувати спаржу
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F026927c95f393b295cac921024948ea6.png)
1. Взяти бекон, тонесенько нарізаний, можна сиро копчений.
2. Загорнути кожну стеблинку в бекон.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F5c37b2544b371e52c71a9aa3b7dbda46.png)
3. Обсмажити на вершковому маслі 2-3 хвилини до золотистості.
4. У процесі додати кленовий сироп (можна замінити медом з соком лимону).
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9d434185fc2d009a3cf86eee1bcb9364.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Яєчня з беконом
- Вушка з беконом
- Соковитий курячий шашлик з беконом

