Путін не просто приїхав у Китай: в ОП пояснили його зустріч з Сі Цзіньпіном
Путін не просто приїхав у Китай: в ОП пояснили його зустріч з Сі Цзіньпіном

Путін не просто приїхав у Китай: в ОП пояснили його зустріч з Сі Цзіньпіном

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк розповів 24 Каналу, що Росія втратила свою суб'єктність стосовно Китаю. Він пояснив, що КНР зараз набагато об'ємніший гравець на політичній арені, тому візит Путіна із великою делегацією демонструє намагання отримати підтримку Сі Цзіньпіна.

Росія втратила позиції

Подоляк зауважив, що Росія від країни, яка сиділа за глобальним столом і як рівня розмовляла із США та Євросоюзом, зараз стрімко опустилась до країни, яка приїздить до Китаю "на поклін".

Китай сприймає Росію зовсім інакше, ніж на початку повномасштабного вторгнення (в Україну – 24 Канал). Він не приймає Путіна як партнера. Росія устами кремлівського диктатора хоче, щоб Китай підтвердив можливість мати економічну підтримку від нього,
– сказав він.

На думку радника голови Офісу Президента, візит Владіміра Путіна до Китаю вказує на те, що він хоче отримати гарантії, що у Росії будуть ресурси для продовження війни. Диктатор боїться поразки, бо розуміє, що без перемоги його "фізично не існуватиме".

Чого хоче Китай

Михайло Подоляк вважає, що Китай хоче мати якісні економічні відносини із Європейським Союзом, адже це високотехнологічний ринок, який потрібен Сі Цзіньпіну.

Китай хоче забрати, ті країни, які раніше орієнтувались на Росію, зокрема Угорщину і Сербію. Вони зараз теж хочуть мати інший центр впливу, бо розуміють, що Росія перебуває у стані афекту. Кремль не може бути представником чужих позицій, а Китай може,
– зазначив він.

Зустріч Путіна і Сі Цзіньпіна у Китаї

  • Владімір Путін 16 травня прибув до Китаюз офіційним візитом, де зустрівся з китайським лідером Сі Цзіньпіном для "неформальних переговорів". У російських телеграм-каналах поширюють відео його приїзду до Пекіна.
  • Російський президент прибув до Китаю з візитом і під час своєї промови згадав про "братерство" з китайським народом. Він заявив, що "росіянин та китаєць – брати навічно".
  • На зустрічі у Китаї Путін та Сі Цзіньпін оголосили про поглиблення співпраці та підписали нові угоди. Цей візит також міг мати на меті нові домовленості щодо підтримки Росії у війні проти України.
Теги по теме
Россия Владимир Путин Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом