Життя після Резніковича. Столичний театр Лесі Українки анонсував десяток наступних прем'єр
Життя після Резніковича. Столичний театр Лесі Українки анонсував десяток наступних прем'єр

Життя після Резніковича. Столичний театр Лесі Українки анонсував десяток наступних прем'єр

Станом на сьогодні в роботі Національного театру ім. Лесі Українки десять нових вистав, а найближча прем’єра основної сцени – комедія «Блискуча ідея» Максима Нікітіна. Про це в інтерв'ю Zn.ua розповів генеральний директор-художній керівник театру Кирило Кашліков.

За його словами, до кінця сезону на Новій сцені заплановано дві премʼєри: «Полковник і птахи» (режисер – Андріус Дарела) та «Палаючи у пітьмі» (режисер – Олексій Лісовець). А новий сезон буде відкрито виставою «Острів скарбів» (режисерка – Ольга Гаврилюк). Кашліков виразив сподівання, що вистава стане блокбастером.

«Далі… хочеться зберегти інтригу, скажу тільки, що ставитиме цю виставу наш актор із режисерським досвідом Олександр Кобзар. Уже готується декорація, є робоча назва вистави. Я відчуваю, що це буде глибока історія, навіть сага, яка точно зацікавить наших глядачів», – поділився керівник театру.

Також режисер повідомив, що у листопаді планується випуск «Поромника». Він назвав цю виставку «великою подорожжю лабіринтами людських душ».

«Прем’єра «Поромника» була запланована на квітень 2022 року, але… Гадаю, сьогодні в «Поромнику» виникли нові сенси, а деякі тексти сприйматимуться геть інакше», – додав Кашліков.

Очільник театру зокрема розповів про нові копродукції з іноземними режисерами. До прикладу, буде копродукція з іспанським режисером Ігнасіо Гарсіа «Сон розуму» Антоніо Вальєхо.

«Пʼєса про останній період життя Франциско Гої. Це має бути дуже потужна та стильна вистава. Сценограф цього проєкту – видатна художниця Марія Левитська», – заявив Кашліков. Також відбудеться копродукція з польським режисером Радеком Степінєм – вистава «Благальниці» за Евріпідом.

Наразі у роботі перебувають вистави за творами Освальда Заградника, Теннессі Вільямса, Василя Стефаника. А на весну 2025 року, за словами Кирила Кашлікова, планується дуже цікавий проєкт, про який стане відомо згодом.

Також стало відомо, що Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки відмовляється від усіх вистав ексгенерального директора-художнього керівника театру Михайла Резніковича, який два роки тому втік з країни. Про це «Главкому» повідомив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

До слова, ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович дав інтерв'ю пропагандистському YouTube каналу «БелРос». Режисер пожалівся на начебто знищення російської культури в Україні, а також похвалився тим, що має нагороду від диктатора Володимира Путіна. 

Источник материала
Поделиться сюжетом