BAE Systems показала протичовновий дрон Т-650: у чому особливість розробки
BAE Systems показала протичовновий дрон Т-650: у чому особливість розробки

BAE Systems показала протичовновий дрон Т-650: у чому особливість розробки

Інженери розробили версію універсального БПЛА з великою вантажопідйомністю для боротьби з морськими загрозами. Зокрема, апарат озброїли торпедою Sting Ray вагою 270 кг.

Найбільша оборонна компанія Великої Британії BAE Systems на виставці Defence Services Asia в Малайзії продемонструвала версію універсального безпілотника Т-650 ASW з великою вантажопідйомністю. Як розповіли 20 травня оглядачі Defensa, цей апарат має спеціалізацію, характерну для передових протичовнових дронів.

Особливості безпілотника

Безпілотник Т-650 був представлений у жовтні минулого року. Він виділяється своєю електричною силовою установкою, що відносить його до концепції HLE (Heavy Lift Electric). Його конструкція виконана з вуглецевого волокна, що забезпечує легкість і аеродинамічну ефективність, завдяки чому T-650 здатний підіймати до 300 кілограмів вантажу і розвивати максимальну швидкість до 140 км/год. При цьому дальність польоту з максимальним корисним навантаженням становить близько 30 км.

На виставці в Малайзії було представлено версію T-650, спеціально розроблену для морських операцій. Цей безпілотник може вирішувати широкий спектр завдань, включно з пошуком і порятунком на морі, боротьбою з мінами і морською війною. Водночас він оснащений спеціальним пристроєм, що дає змогу нести легку торпеду Sting Ray. Саме оснащення такою торпедою безпілотник можна розглядати як протичовновий дрон.

Торпеда Sting Ray у "руках" T-650

Торпеда Sting Ray, сумісна з T-650, являє собою 324-мм зброю довжиною 2,6 метра і вагою близько 270 кг. Вона оснащена вдосконаленою головкою наведення, що робить її ефективним засобом для боротьби з підводними загрозами.

Передбачається, що для атаки дрон злітає вертикально з платформи-носія, такого як фрегат, і прямує до цілі, виявленої сенсорами на кораблі або вертольоті. За командою оператора безпілотник запускає торпеду, яка, досягнувши води, активує свою систему пошуку шуму і на швидкості близько 45 вузлів прямує до цілі для її нейтралізації.

Источник материала
loader