Чому не розварюється жовтий горох і залишається твердим: не допускайте цих помилок
Чому не розварюється жовтий горох і залишається твердим: не допускайте цих помилок

Чому не розварюється жовтий горох і залишається твердим: не допускайте цих помилок

Жовтий горох часто використовують для приготування супу. Також з такого продукту виходить поживна каша. Але приготувати горох буває достатньо проблематично, тому що він може бути твердим та не розваритись.

Тому редакція FoodOboz розповість, як не можна варити жовтий горох. Такий продукт потребує особливої технології.

Не купуйте цілий горох

Щоб горох швидко відварився – він повинен бути колотий. Зверніть на це увагу під час покупки продукту.

Не вмикайте дуже сильний вогонь

Горох має кипіти, але не перевертатись. Тому не потрібно робити максимальний вогонь під час відварювання – повільне кипіння буде сприяти рівномірному приготуванню.

Не обирайте каструлю з тонкими стінками

Важливо обрати правильний посуд. Горох достатньо швидко відвариться, якщо готувати його у каструлі з товстим дном. Ідеально підходить казан з чавуну.

Не ігноруйте замочування

Щоб горох зварився швидше – його важливо замочити на ніч у воді. Продукт набухає і стає достатньо м'яким.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пиріжки з горохом
  • Гороховий суп з копченостями та часником
  • Гороховий суп в мультиварці
Источник материала
Поделиться сюжетом