16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рибʼячий жир може підвищити ризик небезпечних хвороб
Рибʼячий жир може підвищити ризик небезпечних хвороб

Рибʼячий жир може підвищити ризик небезпечних хвороб

Нове дослідження рибʼячого жиру

Виявилось, що у людей зі здоровою серцево-судинною системою вживання цих добавок може насправді збільшити ймовірність інсульту та інших серцевих захворювань.

Аналіз даних про здоров'я більш ніж 415 тисяч учасників, у віці від 40 до 69 років, проведений в рамках великого дослідження у Великобританії, показав, що приблизно третина з них регулярно приймали риб'ячий жир.

Шкідливий та корисний рибʼячий жир

Результати показали, що для здорових учасників вживання добавок з риб'ячим жиром створювало 13% зростання ймовірності появи фібриляції передсердь та 5% збільшення ризику інсульту. За словами вчених, риб'ячий жир, що відпускається в аптеках і магазинах без рецепта, часто недостатньо очищений, у тому числі від важких металів, таких як ртуть, що містяться в рибі.

Проте дослідження також виявило, що для людей з уже наявними серцевими захворюваннями регулярне приймання риб'ячого жиру знижував ризик фібриляції передсердь на 15% та ризик серцевої недостатності на 9%.

Дослідники підкреслюють необхідність додаткових досліджень для виявлення точних механізмів впливу риб'ячого жиру на серцево-судинну систему та для розуміння, як зміни в дозуванні та чистоті можуть вплинути на його ефективність та безпеку.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
Поделиться сюжетом