Українські БПЛА можуть бити ще далі: як працює повітряний ретранслятор "Відлуння"
Українські БПЛА можуть бити ще далі: як працює повітряний ретранслятор "Відлуння"

Українські БПЛА можуть бити ще далі: як працює повітряний ретранслятор "Відлуння"

Ретранслятор "Відлуння" здатний безперервно працювати протягом 60 хвилин і долати до 30 кілометрів на висоті 500 метрів.

Українська лабораторія БПЛА "Дронарня" створила повітряний ретранслятор "Відлуння", який передає сигнали від пульта оператора дрона і назад, збільшуючи таким чином дальність зв'язку. Про це повідомив засновник підприємства Максим Шеремет на своїй сторінці у Facebook.

"Відлуння" — це апарат, який кріпиться на квадрокоптер DJI Matrice 300 і збільшує дальність зв'язку оператора з FPV-дроном-камікадзе до 30 кілометрів на висоті 500 метрів, передаючи сигнали між ними як посередник. Ретранслятор може працювати в автономному режимі до 60 хвилин. За наявності наземної станції управління "Дронарня v3.1" оператор за допомогою "Відлуння" також може змінювати частоти відеоканалу прямо в повітрі, що завадить супротивнику "заглушити" його або перехопити.

Комплектація ретранслятора включає модуль TBS Crossfire TX Lite 2W або ELRS, акумулятор 3s1p, комплект антен і транспортний кейс. Також є кріплення для дрона DJI Matrice 300. Частота передача на землю відео становить 1.3 GHz, відеозв'язок дрона за замовчуванням — 5.8.

Важливо Росіяни використовують літальні ретранслятори для ударних дронів: чим це небезпечно для ЗСУ

Розробник також продемонстрував роботу "Відлуння", опублікувавши відео, на якому українські FPV-дрони знищують техніку російських окупантів. Завдяки ретранслятору БПЛА можуть вражати ворога на набагато більшій відстані.

Робота ретранслятора "Відлуння"

Нагадаємо, український виробник дронів "Дикі Шершні" розробив безпілотник, який називають "Королева Диких Шершнів", здатний переносити FPV-дрони і бути для них ретранслятором сигналу.

Зі свого боку росіяни створили дрон-ретранслятор для збільшення дальності дії дронів-камікадзе на базі безпілотника Mavic 3. Для збільшення дальності дії FPV-дронів росіяни встановили на Mavic 3 патч-антену 5,6 ГГц для відеоприймача.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом