Як знайти ритм і спокій: переваги й особливості музичної терапії
Як знайти ритм і спокій: переваги й особливості музичної терапії

Як знайти ритм і спокій: переваги й особливості музичної терапії

Музика має велике значення для людства, відома своїми цілющими властивостями. Музична терапія допомагає зменшити стрес, допомогти у самовираженні та суттєво підвищити настрій.

Під час музичної терапії можна спробувати навчитися грати на музичних інструментах, співати та просто слухати музику. Як саме працює музична терапія і як вона може допомогти відновити душевний стан, дізнавались в OBOZ.UA.

Переваги для фізичного здоров’я

Музична терапія може допомогти покращити здоров'я серця, усунути хронічні болі, знизити артеріальний тиск, та зменшити частоту серцевих скорочень. Крім того, користь від музичної терапії можна відчути під час хронічного головного болю.

Переваги для психічного здоров’я

Музика допомагає вивільнювати ендорфіни, лікуючи проблеми, пов’язані зі стресом, насамперед тривоги, депресію, роздратування та неспокій. Крім того, класичною музикою можна допомогти людям, хворим на Альцгеймер.

Допомога духовному, когнітивному та соціальному благополуччю

Музика допомагає відчувати контроль та краще слідкувати як за собою, так і за іншими. Дія музики може зменшити наслідки деменції, налагоджувати соціальні зв’язки та зближувати людей під час групових терапій.

Як проходить музична терапія

Як і будь-яка інша терапія, вона розпочинається з відвідуванням групового сеансу, що може тривати від 30 хвилин до 1 години. Також, така терапія може поєднуватись із медикаментозним лікуванням.

Для кого може знадобитись консультація з музичного лікування

Така терапія підходить для людей, які пережили болючий досвід, страждають від стресу та мають такі хвороби, як Альцгеймер, діабет та аутизм. Крім того, таке лікування необхідне ветеранам та військовослужбовцям, що бачили смерті під час війни.

Раніше OBOZ.UA опублікував інформацію, як перестати чекати реакції від суспільства.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом