23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Байдена назвали справжню причину, чому Китаю немає на Саміті миру
У Байдена назвали справжню причину, чому Китаю немає на Саміті миру

У Байдена назвали справжню причину, чому Китаю немає на Саміті миру

Раніше Пекін пояснив, щоне братиме участі в Саміті, бо вважає, що на ньому має бути присутня Росія. У Байдена назвали свою версію китайської позиції.

На прохання Кремля

Так, головний радник президента США із зовнішньої політики Джейк Салліван припустив, що Сі Цзіньпіна попросив не приїжджати до Швейцарії Путін.

Я думаю, що це дещо говорить про позицію Китаю щодо війни Росії в Україні. Я вважаю, що країни повинні звернути на це увагу,
– сказав чиновник.

Нагадаємо, що Китай усіляко намагався зірвати проведення Саміту миру, закликаючи інші країни його ігнорувати. Крім того, у Сі є альтернативний план досягнення миру в Україні.

Під час саміту "Великої сімки" президент Зеленський заявив, що лідер КНР пообіцявйому не продавати Росії жодного озброєння. Також політик наголосив, що готовий до діалогу з Китаєм, якщо той має свій мирний план.

Раніше глава держави говорив, що Китай постачає країні – агресорці деталі, які вона використовує длявиробництва зброї.

Саміт миру у Швейцарії стартував: що відомо

  • У Зеленського не виключили, що на наступному мирному саміті будуть присутні представники країни – агресорки. Голова Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що на другому саміті Росії покажуть готовий мирний план, який буде напрацьовано за підсумками саміту у Швейцарії.
  • Напередодні саміту Володимир Путін висунув свій "мирний" план. Відповідно до нього, Україна повинна віддати Росії свої чотири області, відмовитися від НАТО і погодитися на нейтральний статус. Як заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пропозиція очільника Кремля на саміті не обговорювалася. Німецький політик підкреслив, що заява Путіна не була серйозною, її мета – відвернути увагу від конференції.
  • У ЗМІ дізналися текст підсумкової декларації Саміту миру.Зазнається, що країни погодять спільне бачення по трьох пунктах: ядерній безпеці, вільному судноплавству, обміну полонених за принципом "всіх на всіх", повернення депортованих дітей. Крім того, у комюніке йтиметься, що мир в Україні має базуватися на повазі до її суверенітету і територіальної цілісності, а також про потребу залучення Росії до діалогу.
Теги по теме
Россия США Владимир Путин Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом