У Дубаї харчові відходи з ресторанів переробляють на органічні добрива
У Дубаї харчові відходи з ресторанів переробляють на органічні добрива

У Дубаї харчові відходи з ресторанів переробляють на органічні добрива

Десятки ресторанів у Дубаї перестали викидати харчові відходи, – їх доставляють на переробне підприємство. Уже кілька років місцевий стартап збирає харчові відходи в ресторанах міста. Із залишків їжі роблять добрива. 

Зібравши харчові відходи, їх сортують. Потім компостують. Процес триває від 8 до 12 тижнів, повідомляє NTDUkraine.

«Ми живемо серед пісків, але можемо перетворити їх на родючий ґрунт. Так ми допоможемо сільськогосподарському сектору, а також захистимо та зміцнимо продовольчу безпеку країни.

Під час компостування відходи треба постійно перевертати. Також потрібне природне сонячне світло й тепло. Це гарантує, що процес пройде як слід», – переконаний Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії.

До компостування також залучають бактерії, гриби та дощових черв’яків. Готове добриво пакують у мішки. Потім воно надходить на ферми в усіх Арабських Еміратах.

У переробній компанії називають добриво «коричневим золотом». Але їхня діяльність корисна не тільки фермерам. 

«Ми позбавили звалища тисячі тонн харчових відходів. Так вдалося запобігти попаданню в атмосферу 1,2 тонни вуглекислого газу», – каже Юсеф Чехад.


Стартап робить добрива з 2021 року. Харчові відходи йому постачає понад сто ресторанів.

Источник материала
Поделиться сюжетом