Ukrainian Fashion Film Festival 2024: Україна в Каннах
Ukrainian Fashion Film Festival 2024: Україна в Каннах

Ukrainian Fashion Film Festival 2024: Україна в Каннах

У самому серці французького міста Канн, на віллі Domergue під час 77-го Каннського міжнародного кінофестивалю, за інформативною підтримкою Міністерства культури та інформаційної політики відбувся другий Ukrainian Fashion Film Festival — благодійний вечір української культури.

Метою фестивалю було підвищення усвідомленості європейської арт-спільноти про сучасну Україну через її культуру, моду, кіно, мистецтво та кухню. Подія прагнула показати Україну як країну, яка живе у сучасному, але не забуває своє минуле, враховуючи незламну волю та духовність українського народу.

У програмі вечора відбувся ряд заходів, що привернули увагу гостей. Покази нових колекцій від українських брендів: Park Avenue Atelier, Mogardi, Iryna Luzhetska, By Vel та Iva Nerolli. Кожна колекція вражала оригінальністю та унікальністю, а також відображала витончений смак сучасної української моди.

Iryna Luzhetska

Iva Nerolli

Показ фільмів української індустрії від кінокомпанії Ukrainian Producers Hub, гастровечеря від Асоціації шеф-кухарів України, виступи відомих українських артистів: гурт Yagody, Ілона Гвоздьова — переможниці проекту «Танці з зірками», спеціального гостя Олега Скрипки — легенди української рок-музики та хедлайнера заходу — учасниці Євробачення 2024 Jerry Heil.

Yagody

Олег Скрипка

Jerry Heil

У межах арткорнера були представлені роботи відомої групи Art Alchemy, яка з 2012 року представляє українських митців та витвори мистецтва в різних країнах світу, зокрема скульптури Володимира Філатова та братів Нікіти і Єгора Зігурів. Роботи всіх митців стали уособленням незламності та безмежної віри і любові до України, її народу та захисників.

Ведучими вечора стали Андрій Джеджула та Юлія Krasna, директор конкурсу краси MS World та Mrs Universe.

Андрій Джеджула

Найемоційнішою частиною вечора став благодійний аукціон на користь лікарні святого Миколая Unbroken Kids, який допомагав зібрати кошти на сучасне обладнання для лікування поранених дітей.

Серед лотів були прапор із підписом Валерія Залужного, боксерські перчатки Олександра Усика та інші цінні предмети, сума від аукціонів буде оголошена згодом Благодійним фондом «Українотворці».

Ukrainian Fashion Film Festival на Каннському кінофестивалі став не лише святом моди та культури, але й важливою платформою для просування українського бренду та культурного спадку на міжнародній арені.

Його успішна реалізація стала ще одним кроком вперед у співпраці між Україною та світовим співтовариством.

Організатори події, Ольга Гусєва та команда Fashion TV Україна, висловлюють подяку за підтримку Міністерству культури та інформаційної політики України, сердечна подяка меріі міста Канн за підтримку та участь у заході.

Заступник мера Канн Thomas Pariente та організатор UFFF 2024 Ольга Гусєвa

Мартін Родрігес

Подія відбулася за сприяння та допомоги Association France Ukraine – Idees sans frontier Cote d’Azur та Благодійного фонду «Українотворці».

Источник материала
Поделиться сюжетом