Вчені знайшли продукт, здатний зменшити ризики від сидячої роботи
Вчені знайшли продукт, здатний зменшити ризики від сидячої роботи

Вчені знайшли продукт, здатний зменшити ризики від сидячої роботи

Вчені знайшли продукт, здатний зменшити ризики від сидячої роботи

Для цього вони проаналізували спосіб життя 10 тисяч людей.

Нові дослідження доводять, що вживання кави приносить користь здоров’ю: у тих, хто п’є каву і веде сидячий спосіб життя,  ризик смерті знижується у порівнянні із тими, хто за такого самого способу життя не вживає кави.

Дослідження, опубліковане в журналі BMC Public Health, мало на меті оцінити зв’язок між щоденним часом сидіння та споживанням кави на смертність від усіх причин і, зокрема, серцево-судинних захворювань серед дорослих у США.

Вчені упродовж 10 років аналізували дані 10 тисяч осіб, які ведуть сидячий спосіб життя і з'ясували, що всього один продукт може знизити ризик виникнення захворювань.

Їх запитали, скільки годин на день вони проводять сидячи, а також скільки кави п'ють упродовж дня. Після учасникам опитування провели медичний огляд. З'ясувалося цікаве: офісні працівники, які сиділи за столом шість годин і більше, але споживали дві-три чашки кави на день, мали на третину менший ризик померти від будь-яких захворювань протягом десятиліття.

Дослідники пов'язують це з потужним протизапальним ефектом напою. За словами вчених, корисні властивості кави дають змогу домогтися зниження ризику розвитку безлічі небезпечних захворювань. Тому чашечка напою, що бадьорить, перед початком непростого робочого дня - це не лише чудова можливість підбадьоритися, а й гарний спосіб продовжити собі життя.

Пара чашок на день не завдасть шкоди організму, а от користь буде відчутною. Тож напій безперечно варто включити до свого життєвого раціону, але сподіватися, що кава - панацея від усіх хвороб, не варто. Найкращим засобом профілактики сидячого способу життя була і залишається помірна фізична активність упродовж дня.

Раніше вчені з Медичного науково-дослідного інституту QIMR Berghofer в Австралії дійшли висновку, що щоденне вживання кавине призводить до появи раку і водночас не захищає від розвитку захворювання.

Натомість дослідники з'ясували, що вживання цього напою здатне знизити ризик розвитку збоїв серцевого ритму, а запах кави сприяє підвищенню інтелектуальних здібностей і може, зокрема, допомогти впоратися із завданнями з алгебри.

Источник материала
Поделиться сюжетом