Вперше з командувачем Сил безпілотних систем: Зеленський провів ставку після повернення до Києва
Вперше з командувачем Сил безпілотних систем: Зеленський провів ставку після повернення до Києва

Вперше з командувачем Сил безпілотних систем: Зеленський провів ставку після повернення до Києва

Вперше на ставці був присутній командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Його призначили на цю посаду 10 червня.

Зеленський провів ставку після повернення зі Швейцарії

Президент розповів, що він заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, а також начальника Генштабу Анатолія Баргилевича. Під час ставки військово-політичне командування нашої держави обговорило оперативну ситуацію на всіх напрямках і на кордонах, динаміку виконання вітчизняних контрактів і надходження допомоги з оголошених партнерами оборонних пакетів.

Зеленський також заслухав звіти керівників усіх складових Сил оборони України: ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, ГУР та Держприкордонслужби, а також зведення СЗР.

Детальну доповідь представив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський. Відзвітував щодо всіх типів дронів – повітряних, наземних і морських – та щодо всіх типів завдань: від тактичних FPV та евакуаційних платформ до так званих дронів Deep Strike,
– сказав український очільник.

Глава держави зауважив, що цей напрям активно розвивається, і зростає кількість не лише вироблених, а й успішно застосованих безпілотників.

"Україна очолює технологічний прогрес у цій галузі. Минулого тижня на переговорах з іншими лідерами ми відчули великий інтерес до нашого досвіду. Після перемоги він стане високотехнологічною частиною українського експорту", – підкреслив президент.

У Швейцарії пройшов Саміт миру

  • У швейцарському курорті Бюргеншток 15 і 16 червня проходив український Саміт миру, куди з'їхалися представники десятків країн світу. Зустріч була покликана, щоб обговорити три питання: ядерна безпека, вільне судноплавство, повернення полонених у форматі "всі на всі", а також українських дітей.
  • За підсумками саміту переважна більшість учасників підписала комюніке, яке встановлює основи миру для нашої держави. Документ містить позиції про неприпустимість ядерної зброї, вільне торгове судноплавство, звільнення усіх військовополонених, повернення депортованих дітей.
  • Варто зазначити, що спочатку комюніке підписали 80 країн-учасниць та організацій. Натомість згодом зі списку зникли Ірак та Йорданія. Вони могли відкликати свої підписи, або ж спершу до переліку їх внесли помилково.
Теги по теме
Владимир Зеленский Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом