Допоможе спалити більше жиру на тренуванні: поживні речовини, які потрібно їсти
Допоможе спалити більше жиру на тренуванні: поживні речовини, які потрібно їсти

Допоможе спалити більше жиру на тренуванні: поживні речовини, які потрібно їсти

Коли ви ставите собі за мету скинути зайві кілограми, варто пам’ятати про те, що не обов’язково вживати найновіші харчові добавки. Адже вживання справжньої їжі теж зменшує в’ялість живота, а також запобігає відкладанню жиру.

Дієтологи радять не забувати про поживні речовини, які сприяють процесу схуднення. Про це йдеться у матеріалі видання Eat This Not That.

Аргінін

Згідно з результатами проведених досліджень, ця амінокислота є однією з найновіших засобів для схуднення. Адже введення аргініну пацієнтам із ожирінням протягом 12 тижнів призвело до середнього зменшення розміру талії на 7 см та середньої втрати ваги на 3 кг. Крім того, споживання L-аргініну перед тренуванням може допомогти вам спалити більше жиру та вуглеводів. Для цього візьміть жменю мигдалю, який стане чудовою закускою перед тренуванням.

Інші чудові джерела аргініну: тофу, яйця, яловичина, арахіс і волоські горіхи.

Магній

Вживання продуктів з магнієм прискорює спалювання жиру, адже цей важливий мінерал сприяє сотням процесів організму, включаючи скорочення м’язів, що покращує синтез білка. Водночас також споживання магнію сприяє посиленню ліполізу, процесу, під час якого ваше тіло вивільняє жир із місць, де він зберігається.

Магній можна отримати з таких продуктів: мигдаль, мангольд, кеш'ю та шпинат.

Калій

Цей корисний мікроелемент виконує відразу кілька функцій, адже калій допомагає відновити м’язи після тренування та допомагає організму вимивати воду та натрій, зменшуючи здуття. Ще одна корисна функція - підтримка здорової роботи серця та нирок. Не забувайте, що банани містять цю поживну речовину, але патока насправді є найкращим її джерелом.

Тому додайте патоку, банани, авокадо, горіхи та зелені листові овочі до свого списку покупок.

Холін

Цей вітамін B, що розпалює жир, вимикає гени, які змушують ваше тіло накопичувати жир навколо печінки. За словами дієтологів, яйця є джерелом №1 холіну, але ви повинні їсти жовток.

Холін також міститься в нежирному м’ясі, креветках і зелені.

Стійкий крохмаль

Він допомагає вам довше відчувати ситість і спалювати жир, адже цей "повільний вуглевод" проходить через тонкий кишечник, не перетравлюючись, живлячи здорові кишкові бактерії. Неймовірно, але заміна лише 5 відсотків вуглеводів, які ви споживаєте щодня, джерелом стійкого крохмалю може прискорити спалювання жиру після їжі до 30 відсотків.

Стійкий крохмаль міститься у сирого вівсі, або у трохи охолодженій картоплі, холодному салаті, зелених бананах, сочевиці та гороху.

Омега-3 жирні кислоти

Вони знижують ризик аритмії, рівень тригліцеридів і артеріальний тиск. Також омега-3 жирні кислоти зменшують накопичення жиру в животі, борючись із запаленням. Крім того, люди, які вживають омега-3 жирні кислоти живуть в середньому на два роки довше.

Джерела цих корисних мікроелементів - лосось (переконайтеся, що він дикий, а не вирощений на фермах) та інша жирна риба, яйця з омега-3, яловичина, вигодована травою, волоські горіхи, насіння чіа та лляне масло.

Лейцин

Доведено, що ця амінокислота є ключовою для нарощування м’язів, оскільки вона збільшує здатність організму синтезувати білок. Дослідження показують, що люди, які харчувалися дієтами з високим вмістом лейцину, втратили найбільше ваги та жиру, а також зберегли найбільшу м’язову масу тіла. Це також своєрідний ключ до підтримки метаболізму, коли ви скидаєте кілограми.

Чудовим джерелом лейцину є куряча грудка вагою. Інші хороші джерела включають яйця, тофу, рибу, яловичину та свинину.

Вітамін D

Цей відомий вітамін суттєво допомагає зміцнити імунітет і регулює апетит. Адже одне з досліджень виявило зв’язок між вищим рівнем D і втратою жиру, особливо в області живота.

Цей корисний вітамін міститься у рибі (як жирній, так і консервованій), яйцях, грибах та збагаченій молочній продукції.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі продукти, що містять магній.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом