США докладають зусиль для захисту енергосистем від кібератак - Саллівана
США докладають зусиль для захисту енергосистем від кібератак - Саллівана

США докладають зусиль для захисту енергосистем від кібератак - Саллівана

Сполучені Штати разом із іншими країнами G7 докладають додаткових зусиль для забезпечення кібербезпеки енергетичних систем у світі.

Про це йдеться в заяві радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана, передає Укрінформ.

«Енергетичні системи по всьому світу зазнають безперервних кібератак та є вразливими до збоїв. У процесі інтеграції нових цифрових технологій екологічно чистої енергії ми повинні забезпечити їхню кібербезпеку, щоби запобігти руйнуванню або перебоям у роботі сервісів», - наголосив Салліван.

Він підкреслив, що це є проблемою для всього світу, і лідери країн G7 на саміті в Італії зобов’язалися вжити необхідних заходів для посилення кібербезпеки глобального ланцюга поставок ключових технологій. Це включає технології для управління та експлуатації систем електро-, нафто- та газопостачання.

«Група семи працюватиме по всьому світу над створенням колективної основи кібербезпеки для операційних технологій як для виробників, так і для операторів», - наголосив представник адміністрації США.

У США над цим безпосередньо працюватиме Рада Білого дому з питань стійкості ланцюгів поставок. Вона зосередиться на напрямках, що мають важливе значення для економічної та національної безпеки Америки. Крім того, до цих зусиль приєднаються Міністерство енергетики США та Національна лабораторія Айдахо, які мають величезний досвід у захисті технологій.

Салліван додав, що кілька відомих постачальників і виробників в енергетичному секторі також висловили підтримку цьому процесу. Серед них такі компанії, як GE Vernova, Schneider Electric, Hitachi Energy, Honeywell, Schweitzer Engineering Laboratories, Rockwell Automation, Siemens Energy.

Як повідомляв Укрінформ, проблема енергетичної безпеки тривалий час є предметом занепокоєння США та інших країн G7. Зокрема, йдеться про загрози хакерських атак на підприємства та енергетичні вузли з боку Росії, Ірану, Північної Кореї, а також кібергруп з інших країн.

Фото: Leandro Monteiro, flickr 

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом