30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як не можна зберігати свіжі овочі: всі часто допускають ці помилки
Як не можна зберігати свіжі овочі: всі часто допускають ці помилки

Як не можна зберігати свіжі овочі: всі часто допускають ці помилки

Багато різноманітних овочів на кухні – це дуже зручно. Завжди можна зробити корисний салат, просто порізати на тарілку до каші або картоплі, зробити бутерброди. Але варто не забувати про правильне зберігання таких продуктів, щоб вони не зіпсувались.

Редакція FoodOboz розповість, куди краще покласти свіжі овочі і в якому вигляді, щоб вони довго залишались свіжими. Варто врахувати декілька важливих нюансів.

Не мийте плоди перед тривалим зберіганням

Мити овочі найкраще лише перед тим, як ви хочете їх вживати. В іншому випадку вода лише нашкодить плодам, і вони почнуть швидко гнити. У тому, щоб мити овочі завчасно, просто немає потреби.

Не зберігайте овочі у пакетах

Мова йде саме про поліетиленові пакети. Вони абсолютно не підходять для зберігання овочів, хоча багато людей користуються саме цим методом. Коли овочі знаходять у поліетиленовому пакеті – їм абсолютно не вистачає повітря і плоди починають псуватись.Найкраще рішення – покласти продукти у спеціальний відсік в холодильнику без пакета.

Не зберігайте овочі нарізаними

У попередньому нарізанні, так само як і в промиванні овочів, немає потреби. Плоди почнуть чорніти, обвітряться і втратять свої вдалі смакові якості.

Кладіть овочі окремо від фруктів

Фрукти та овочі обов'язково потрібно класти окремо. Справа в тому, що солодкі плоди виділяють етилен – ця речовина сприяє швидкому дозріванню, тому овочі через неї можуть миттєво почати псуватись.

Організовуйте правильне сусідство

Не всі овочі можна зберігати у одній ємності. Наприклад, картоплі та баклажани мають лежати окремо від решти плодів. 

Не кладіть багато плодів у одну ємність

Щоб овочі довго залишались свіжими – у них обов'язково має бути оптимальна концентрація повітря. Тому завжди потрібно залишати трохи простору і не забивати ємність плодами до верху.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані баклажани з гострим перцем
  • Баклажани квашені
  • Квашені баклажани з кропом
Источник материала
Поделиться сюжетом