Україна готується до масової міграції на фоні енергетичних криз
Україна готується до масової міграції на фоні енергетичних криз

Україна готується до масової міграції на фоні енергетичних криз

Згідно з прогнозом представниці УВКБ ООН в Україні Кароліни Ліндхольм Біллінг, країна може стати свідком масової міграції населення вже через кілька місяців. Очікується, що люди почнуть переїжджати з одних регіонів в інші, а також з міст до сіл, особливо ті, хто залишиться без роботи через проблеми з електро- і теплогенерацією. Прогнозується, що цей процес активізується з другою половиною осені, коли погодні умови стануть холоднішими, існує ризик недостатнього енергозабезпечення в багатьох містах.

За даними ООН, навіть якщо стан генерації електроенергії і можливості імпорту залишаться на поточному рівні, дефіцит може сягнути 35%. Це може призвести до перебоїв із електропостачанням протягом значної частини доби, що відразу ж позначиться на умовах проживання людей.

ООН закликає провести ретельну перевірку енергетичного сектору України та швидко відремонтувати і відновити необхідну інфраструктуру перед настанням зими. Це вимагатиме значних зусиль і, імовірно, допомоги міжнародних партнерів.

Організація також підкреслює важливість децентралізації енергетичної системи, що зменшить вразливість перед можливими аварійними ситуаціями та забезпечить стійкість енергетичного комплексу в майбутньому.

Теги по теме
ООН украинцы
Источник материала
Поделиться сюжетом