Обов'язкове обприскування помідорів під час цвітіння: зав'язі буде море
Обов'язкове обприскування помідорів під час цвітіння: зав'язі буде море

Обов'язкове обприскування помідорів під час цвітіння: зав'язі буде море

Позакореневе підживлення помідорів потрібно проводити й в липні та наприкінці червня. Робити це можна шляхом обприскування листя, стебел помідорів та ґрунту навколо рослини.

Чим обприскувати помідори під час цвітіння

Для того, щоб підживити помідори, ви можете використати кілька різних засобів, і всі вони дадуть дуже непоганий ефект та появу зав'язі на кущах.

Борна кислота. Це дуже високоефективне добриво, яке чудово впливає на обмінні процеси помідорів та допоможе навіть у випадку, коли на рослинах взагалі не з'являється зав'язь. Для використання потрібно підготувати розчин: 5 грамів кислоти на 10 літрів теплої води. Зважайте, що в холодній воді борна кислота розчиняється погано.

Йод з молоком. Цей засіб допоможе запобігти обпаданню зав'язі. Та важливо, щоб молоко було нежирним, не більше, ніж 2,5%. В іншому ж випадку таке обприскування принесе більше шкоди, ніж користі, адже від жирного молока на помідорах утвориться плівка, яка буде заважати фотосинтезу. Для приготування розчину потрібно літр молока розчинити у 10 літрах води та 5 краплях йоду.

Зелені помідори
Обприскувати помідори дуже важливо / Фото Pexels

Стимулятори зав'язі. Ці засоби можна придбати в магазині, і вони точно забезпечать появу плодів на томатах за будь-якої погоди, і навіть якщо поряд немає ніяких комах.

Источник материала
loader
loader