30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Третина людства ризикує власним здоров'ям: медики пояснили, що люди роблять неправильно
Третина людства ризикує власним здоров'ям: медики пояснили, що люди роблять неправильно

Третина людства ризикує власним здоров'ям: медики пояснили, що люди роблять неправильно

Нові дані показують, що майже одна третина (31%) дорослих у всьому світі (приблизно 1,8 мільярда людей) не відповідали рекомендовану рівню фізичної активності у 2022 році. Результати вказують на тривожну тенденцію відсутності фізичної активності серед дорослих, яка зросла приблизно на 5 процентів між 2010 і 2022 роками, повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Дослідження було проведено вченими з ВООЗ разом з колегами з академічних кіл і опубліковано в журналі The Lancet Global Health

«Ці нові відкриття підкреслюють втрачену можливість зменшити кількість раку та серцево-судинних захворювань, а також покращити психічне здоров’я та благополуччя за рахунок збільшення фізичної активності», – сказав д-р Тедрос Адханом Гебрейесус, генеральний директор ВООЗ.

«Ми повинні відновити наше зобов’язання щодо підвищення рівня фізичної активності та визначення пріоритету сміливих дій, включаючи посилення політики та збільшення фінансування, щоб змінити цю тривожну тенденцію».

Найвищі показники відсутності фізичної активності спостерігалися в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні з високим рівнем доходу (48%) і Південній Азії (45%), а в інших регіонах рівень відсутності активності коливався від 28% у країнах Заходу з високим рівнем доходу до 14% в Океанії.

Недостатня фізична активність більш поширена серед жінок порівняно з чоловіками: її рівень становить 34% порівняно з 29%. У деяких країнах ця різниця сягає 20 відсоткових пунктів. 

«Недостатня фізична активність – це тиха загроза глобальному здоров'ю, що значно збільшує тягар хронічних захворювань», – сказав директор Відділу зміцнення здоров'я ВООЗ Рюдігер Креч.

ВООЗ рекомендує дорослим 150 хвилин фізичної активності помірної інтенсивності або 75 хвилин фізичної активності високої інтенсивності на тиждень. 

Источник материала
Поделиться сюжетом