Як приготувати густий вишневий джем без кісточок: для пирогів, млинців та інших десертів
Як приготувати густий вишневий джем без кісточок: для пирогів, млинців та інших десертів

Як приготувати густий вишневий джем без кісточок: для пирогів, млинців та інших десертів

Густий вишневий джем обов'язково потрібно заготувати на зиму. Такий ягідний десерт стане чудовою начинкою для різноманітної випічки або млинців. А для того, щоб консистенція була ідеальною – потрібно правильно додати цукор.

Ідея приготування вишневого джему на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Галини з ніком reeixit в Instagram. Знадобиться лише 2 інгредієнти.

Інгредієнти:

  • вишні без кісточки – 1 кг.
  • цукор – 4 склянки (склянка по 200 г)

Спосіб приготування:

1. Важливо додавати цукор до вишень в 4 етапи. Наприклад, якщо у вас 2 кг вишень, вам потрібно 8 склянок цукру.

2. Дві склянки цукру висипати до вишень.

3. Перемішати та чекати, щоб ягоди закипіли.

4. Після цього проварити на великому вогні, щоб кипіння було інтенсивне 5 хвилин.

5. Знову додати 2 склянки цукру.

6. Прокип'ятити 5 хвилин і так по аналогії ще 2 рази.

7. Після останнього кипіння розлити по баночках.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:

  • Компот з вишні
  • Кисіль із вишні
  • Швидкий компот із вишні
Источник материала
Поделиться сюжетом