Таку смачну не купиш навіть у ресторані: як приготувати піцу з правильним тістом
Таку смачну не купиш навіть у ресторані: як приготувати піцу з правильним тістом

Таку смачну не купиш навіть у ресторані: як приготувати піцу з правильним тістом

Піца буде тонкою, але з пухкими бортиками. До речі, у бортики можна загорнути сир – буде ще смачніше.

Піца – покроковий рецепт ⠀

  • Час: 40 хвилин + 12 годин
  • Порцій: 4

Дивіться, як робити піцу: відео

Приготування:

  1. Змішайте воду, цукор, сіль та дріжджі. Додайте оливкову олію та борошно. Замісіть до зволоження всього борошна, потім залиште на 10 хвилин, після чого замісіть тісто до гладкості. Воно буде зовсім трішки липнути та матиме м'яку консистенцію.
  2. Чисту миску змастіть маслом. Покладіть туди тісто та накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник бродити на 12 – 48 годин.
  3. Потім поділіть тісто на 2 частини, кожну накрийте плівкою та залиште ще на 30 хвилин. За цей час нагрійте духовку до 270 – 300 градусів.
  4. Пергамент присипте манкою. Покладіть одну кульку тіста, обсипте його манкою та сформуйте піцу так, щоб залишились великі пухкі краї.
  5. В сотейник з товстим дном відправте масло, олію і часник. Доведіть до кипіння. Влийте вершки, додайте базилік та доведіть до кипіння. Всипте сир і перемішайте.
  6. Змастіть тісто соусом та покладіть начинку.
  7. Піцу разом з пергаментом поставте у розігріту духовку на 8 – 10 хвилин до рум'яності.
Источник материала
loader
loader