1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Найсмачніша кабачкова ікра на зиму з оцтом: ідеально зберігається і не втрачає колір
Найсмачніша кабачкова ікра на зиму з оцтом: ідеально зберігається і не втрачає колір

Найсмачніша кабачкова ікра на зиму з оцтом: ідеально зберігається і не втрачає колір

Кабачкова ікра – це чудовий варіант намазки на хліб, її можна їсти замість салату або, як соус. Такий продукт дуже бюджетний та універсальний. Тому обов'язково варто зробити заготівлю кабачкової ікри на зиму.

Ідея приготування кабачкової ікри з оцтом на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії Петренко (viktoriiapetrenko76) в Instgaram. Особливої пікантності додасть часник.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг.
  • морква – 300 г
  • цибуля – 300 г
  • часник – 3 зубчика
  • томатна паста – 70 г
  • олія – 70 г
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • оцет 9% – 1 ст.л.
  • чорний перець за смаком
  • сушений часник та інші спеції за бажанням

Спосіб приготування:

1. Цибулю та часник дрібно нарізати.

2. У розігріту каструлю з товстим дном, налити олію та додати цибулю з часником.

3. Перемішати та смажити кілька хвилин на помірному вогні.

4. Натерти моркву та додати до цибулі.

5. Перемішати та смажимо ще 3-5 хвилин.

6. Кабачки почистити від шкіри (якщо вони старі і насіння грубе, то треба видалити і його) та нарізати на кубики до моркви з цибулею.

7. Додати томатну пасту, перемішати та додати кабачки.

8. Додати цукор, сіль, перець та спеції.

9. Все перемішати і тушкувати на невеликому вогні під закритою кришкою близько 30 хвилин.

10. Періодично помішуючи, щоб не підгоріло.

11. Ікру збити блендером до однорідності, поставити на середній вогонь, довести до кипіння та варити 3-4 хвилини.

12. Додати оцет, перемішати та вимкнути.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пряні мариновані кабачки
  • Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
  • Кабачки в клярі
Источник материала
Поделиться сюжетом