Смачно та корисно: рецепт чорничного варення – частинка літа серед зими
Смачно та корисно: рецепт чорничного варення – частинка літа серед зими

Смачно та корисно: рецепт чорничного варення – частинка літа серед зими

Чорничне варення – поєднання смаку та користі. Багатий склад вітамінів, мінеральних речовин має сприятливий вплив на організм людини.
Час приготування:
40-50 хв
Час на підготовку:
5 хв
Порції
6 порції
Кухня
Інтернаціональна

Чорниця - це унікальна ягода, до складу якої входять безліч вітамінів і мікроелементів. В той же час, чорничне варення ідеально підходить для ранкових тостів, млинців та оладок, а також для додавання до чаю. Простий у приготуванні рецепт допоможе вам зберегти соковиту чорницю на цілий рік.

Варення з чорниці – покроковий рецепт

Вам потрібно:

Чорницю потрібно промити та пересипати у каструлю з товстим дном.

Додати воду та поставити на середній вогонь на 10 хвилин.

Після того, як час вийде, чорницю потрібно зняти з вогню та перебити блендером. Це також можна зробити за допомогою м’ясорубки.

Чорничну масу знову потрібно поставити на вогонь та довести до кипіння.

Коли чорниця закипіла – знімаємо з вогню та перетираємо через сито.

Перетерту чорницю ставимо на вогонь та додаємо цукор. Варимо варення на середньому вогні, інколи помішуючи, до закипання. Готово!

Дивіться відео, як приготувати густе чорничне варення:

Що відомо про чорницю?

Чорниця — рід вічнозелених і листопадних чагарників, напівчагарників та чагарничків родини Вересові. Ці ягоди мають ряд цінних властивостей. Чорниця у науковій медицині використовується як в'яжучий засіб, пагони чорниці входять до складу протидіабетичного збору. Ягоди чорниці використовуються як джерело вітамінів, необхідних для нормальної роботи очей, повідомляє Вікіпедія.

Скільки можна зберігати консервацію / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом