Чорниця - це унікальна ягода, до складу якої входять безліч вітамінів і мікроелементів. В той же час, чорничне варення ідеально підходить для ранкових тостів, млинців та оладок, а також для додавання до чаю. Простий у приготуванні рецепт допоможе вам зберегти соковиту чорницю на цілий рік.
Варення з чорниці – покроковий рецепт
Вам потрібно:
Чорницю потрібно промити та пересипати у каструлю з товстим дном.
Додати воду та поставити на середній вогонь на 10 хвилин.
Після того, як час вийде, чорницю потрібно зняти з вогню та перебити блендером. Це також можна зробити за допомогою м’ясорубки.
Чорничну масу знову потрібно поставити на вогонь та довести до кипіння.
Коли чорниця закипіла – знімаємо з вогню та перетираємо через сито.
Перетерту чорницю ставимо на вогонь та додаємо цукор. Варимо варення на середньому вогні, інколи помішуючи, до закипання. Готово!
Дивіться відео, як приготувати густе чорничне варення:
Що відомо про чорницю?
Чорниця — рід вічнозелених і листопадних чагарників, напівчагарників та чагарничків родини Вересові. Ці ягоди мають ряд цінних властивостей. Чорниця у науковій медицині використовується як в'яжучий засіб, пагони чорниці входять до складу протидіабетичного збору. Ягоди чорниці використовуються як джерело вітамінів, необхідних для нормальної роботи очей, повідомляє Вікіпедія.
Читайте також: