Україна планує розширити географію програми Grain From Ukraine
Україна планує розширити географію програми Grain From Ukraine

Україна планує розширити географію програми Grain From Ukraine

Україна планує розширити дію гуманітарної програм Grain From Ukraine на інші регіони світу. Про це у своєму Telegram каналі повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Зокрема, уточнив він, наразі вже обговорюються можливі поставки до Гаїті, Чаду, Камеруну, Танзанії, Джибуті та інших країн.

«Наші дипломати активно просувають Grain From Ukraine на глобальному рівні через публічну та цифрову дипломатію, а також проект Together We Rise у Найробі (Кенія)», - написав посадовець.

Також він нагадав, що з моменту започаткування цієї ініціативи восени 2022 р. Україна вже відвантажила до 10 країн Африки та Азії 221,41 тис.тонн сільськогосподарської продукції, включаючи 195 тис. тонн пшениці, 22,265 тис.тонн пшеничного борошна та 4,141 тис. тонн колотого гороху. Це допомогло забезпечити продовольчу безпеку для близько 8 млн людей.

Зокрема, у першій половині 2024 р. були поставлені партії пшеничного борошна до Судану, пшениці до Нігерії, колотого гороху до Мавританії, Джибуті, Мозамбіку та Демократичної Республіки Конго. Наразі частина гуманітарних вантажів прямує до Малаві та інших держав-реципієнтів.

«Частину нашого продовольства викуповують держави-учасники проекту. Це win-win стратегія: наші міжнародні партнери підтримують українську економіку і одночасно покращують продовольчу ситуацію у світі», - підкреслив А. Єрмак.

Источник материала
Поделиться сюжетом