Віталій Капранов назвав винних у смерті брата: Дмитра вбила не важка хвороба, він міг ще пожити
Віталій Капранов назвав винних у смерті брата: Дмитра вбила не важка хвороба, він міг ще пожити

Віталій Капранов назвав винних у смерті брата: Дмитра вбила не важка хвороба, він міг ще пожити

Український письменник Віталій Капранов, чий брат Дмитро неочікувано померв квітні цього року від серцевого нападу, назвав винних у трагедії. Літератор переконаний, що його близнюк міг жити ще довго, якби війна не підкосила його.

У передчасній смерті автора романів Віталій Капранов звинувачує росіян, які напали на Україну та змусили братів стати на захист держави. Про це він сказав у інтервʼю "Апострофу".

Письменник заявив, що вже заплатив за майбутню перемогу найвищу ціну – життя брата та своє, адже "фактично вмер разом з Дмитром".

"Якби не було війни, він би ще пожив навіть з важкою хворобою. Два роки війни, служба в "Азові", обстріли – це ж все впливає на здоров’я. Його не напряму вбив Путін. Разом з ним м*скалі убили і мене, але здаватися я все одно не збираюся", – сказав видавець.

Нагадаємо, у Дмитра Капранова були проблеми з серцем, але лікарі не били на сполох. До останнього дня письменник вів активне громадське життя та жартував, тому смерть автора стала шоком для його рідних і друзів.

Вони поділилися особистими спогадами. Наприклад, Марія Матіос згадала, як випадково зустріла письменників на початку вторгнення РФ на одному з блокпостів.

18 квітня цього року з Дмитром попрощалися в Києві. На похорони прийшли Олег Скрипка, Коля Сєрга, Петро ПорошенкоВасиль ШклярЄвген Нищук, Юрій Журавель, Олександр Алфьоров, Саша Лірник та інші.

Письменника провели в останню путь гучними оплесками, а присутні не могли стримати сліз.

Раніше OBOZ.UA писав, що Віталій Капранов, який у 2014 році передбачив втечу Януковича, поділився своїми інтуїтивними відчуттями щодо закінчення війни.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом