Лікарі відкрили простий метод полегшення болю в попереку
Лікарі відкрили простий метод полегшення болю в попереку

Лікарі відкрили простий метод полегшення болю в попереку

Нове дослідження показало, що регулярні прогулянки значно подовжують періоди безболісності у дорослих з болями в попереку, доводячи їх ефективність і доступність як профілактичний засіб. Революційне дослідження показало, що дорослі з історією болю в попереку відчували майже вдвічі більшу тривалість без повторення, коли вони регулярно ходили. Біль у попереку вражає приблизно 800 мільйонів людей у ​​всьому світі і є основною причиною інвалідності та зниження якості життя.

Повторні епізоди болю в попереку також дуже поширені: у семи з 10 людей, які одужали від епізоду, повторюється протягом року. Сучасна найкраща практика лікування та профілактики болю в спині передбачає поєднання фізичних вправ і навчання. Однак деякі види фізичних вправ є недоступними або недосяжними для багатьох людей через високу вартість, складність і потребу в нагляді.

Клінічне випробування університету Маккуорі

Клінічне випробування, проведене Групою дослідження болю в хребті Університету Маккуорі, дослідило, чи може ходьба бути ефективним, економічно ефективним і доступним втручанням.

У дослідженні брали участь 701 дорослий, які нещодавно одужали від епізоду болю в попереку. Учасників випадковим чином розподілили на індивідуальну програму ходьби та шість навчальних сеансів під керівництвом фізіотерапевта протягом шести місяців або на контрольну групу. Дослідники спостерігали за учасниками від одного до трьох років, залежно від того, коли вони приєдналися, і тепер результати опубліковані в останньому виданні The Lancet .

Старший автор статті, професор фізіотерапії Університету Маккуорі Марк Хенкок, каже, що результати можуть мати глибокий вплив на лікування болю в попереку.

«Група втручання мала менше випадків болю, що обмежує активність, порівняно з контрольною групою, і довший середній період до рецидиву, із середнім значенням 208 днів порівняно зі 112 днями», — говорить професор Хенкок. «Ходьба — це недорога, широкодоступна та проста вправа, якою може займатися майже кожен, незалежно від географічного розташування, віку чи соціально-економічного статусу. Ми точно не знаємо, чому ходьба така ефективна для запобігання болю в спині, але, ймовірно, вона включає поєднання м’яких коливальних рухів, навантаження та зміцнення структур і м’язів хребта, розслаблення та зняття стресу, а також звільнення від відчуття хороші ендорфіни. І, звичайно, ми також знаємо, що ходьба приносить багато інших переваг для здоров’я, включаючи здоров’я серцево-судинної системи, щільність кісткової тканини, здорову вагу та покращення психічного здоров’я».

Економічність і доступність прогулянок

Провідний автор доктор Наташа Покові каже, що окрім того, що програма забезпечила учасникам більш тривалий безболісний період, програма була дуже економічно ефективною.

«Це не лише покращило якість життя людей, але приблизно вдвічі зменшило їхню потребу в зверненні за медичною допомогою та кількість часу, відпущеного на роботу», — каже вона. «Втручання, засновані на вправах для запобігання болю в спині, які досліджувалися раніше, зазвичай групові і потребують ретельного клінічного спостереження та дорогого обладнання, тому вони набагато менш доступні для більшості пацієнтів. Наше дослідження показало, що цей ефективний і доступний засіб вправ має потенціал для успішного впровадження в набагато більшому масштабі, ніж інші форми вправ».

На основі цих висновків команда тепер сподівається дослідити, як вони можуть інтегрувати профілактичний підхід у звичайний догляд за пацієнтами, які відчувають періодичний біль у попереку.

Источник материала
Поделиться сюжетом